Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: tips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Workshops in het paviljoen: Zo Binnen Zo Buiten (6+)
Kunst hoeft niet mooi of duur te zijn, maar kan via materiaal, kleur en vorm iets vertellen. Door materiaal anders in te zetten, verandert de manier waarop je naar voorwerpen kunt kijken. Dat doet kunstenaar Jessica Stockholder ook, zoals je kunt zien in haar tentoonstelling in het Centraal Museum. Bekijk Stockholders kunst en ga daarna in het paviljoen zélf aan de slag met allerlei materialen. De hele zomer kun je meedoen aan workshops, onder aanvoering en begeleiding van studenten van de HKU.

Wanneer: 11 juli t/m 4 augustus en 15 augustus t/m zondag 1 september
Waar: Centraal Museum, Utrecht
Meer info:
website Centraal Museum

Zomerse Zondagen: Dance Hypes (6+)
Static neemt je mee in een levende geschiedenisles: een energieke reis door de tijd met dansen en modeaccessoires uit de jongerencultuur van 1900 tot nu. Van de wals uit 1900 helemaal naar Dance Hall anno nu. Meer dan twintig dansstijlen passeren de revue. Van de bunny hug tot de Charleston, via de twist tot dampende disco naar hiphop, streetdance en nog veel meer. Iconische figuren uit de danswereld komen langs, zoals Michael Jackson en zijn legendarische moonwalk.

Wanneer: zondag 4 augustus
Waar: Binnenterrein Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info:
website Podium Hoge Woerd

Op draaiorgelavontuur met de orgelman
Wil jij je voor eventjes een echte orgelman of orgelvrouw voelen? Ga dan naar Museum Speelklok en verdien je eigen draaiorgeldiploma. Tijdens het draaiorgelavontuur met de orgelman kom je alles te weten over de kleinste en grootste orgels van Museum Speelklok. Hoor het verhaal over de buikorgeltjes, zing mee met liedjes van de straatorgels en dans samen in het Dans Paleis op de muziek van de kermis- en dansorgels!

Wanneer: 6 juli t/m 1 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Kinderspeurtocht Bon Voyage (6+)
Ga op reis door Kasteel de Haar! Ontdek, aan de hand van een heus paspoort, in welke landen de baron en barones zijn geweest en wat zij daar allemaal hebben beleefd. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Dan voltooi je de reis en ontvang je paspoort-stickers, waarmee je jouw paspoort compleet maakt. Vergeet je niet een selfie te maken voor de pasfoto?

Wanneer: in de zomervakantie elke dag geopend
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: 
website Kasteel de Haar

Tropisch vlinderfestival
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Kortom, veel om van te genieten, tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht.

Wanneer: dagelijks geopend
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).