Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen

Bier en Appelsap: Tips voor ouders met kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

foto Fred Ernst

Op draaiorgelavontuur met de orgelman

De orgelman neemt je mee op een spannende tocht door het museum en leert je de fijne kneepjes van het vak. Tijdens de rondleiding leer je van alles over de draaiorgels en kan je zelf ervaren hoe het is om een echte orgelman of orgelvrouw te zijn. Aan het eind van de rondleiding volgt de grote draaiorgel test. Kun jij op het juiste tempo aan het orgelwiel draaien en het liedje goed afspelen? Dan loop je het museum uit met een officieel draaiorgeldiploma!

Wanneer: 17 t/m 23 februari
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Zonnige Zondag

Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht. Karianne van Bier en Appelsap is ook al eens langs geweest bij boerderij de Zonnewijzer, lees hier haar verslag!

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Oor Overboord (4+)

Max is een wonderkind, tenminste dat zegt haar vader. Volgens hem is ze in heel veel dingen goed. Veters strikken, klokkijken, karate.. Maar soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels. Oor overboord is een kleutervoorstelling van Het Filiaal vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Cereolfabriek, Het Wilde Westen, Utrecht
Meer info: website Wilde Westen

Uitvinders (8+) van Holland Opera

De pers is heel erg geïnteresseerd en alle media duiken op de uitvinders. De president van Amerika komt zelfs op bezoek en hij wil het idee kopen, want dit maakt zijn leger onoverwinnelijk. Twee uitvinders zijn vereerd, drinken champagne en zingen uit volle borst. Maar de derde uitvinder twijfelt. Beroemd en rijk zijn is leuk, maar hij had andere plannen met dit idee. Ze krijgen knallende ruzie…

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Workshop aanmaakblokjes maken & vuurtje stoken (7+)

Kinderen kunnen deze middag leren hoe ze hun eigen aanmaakblokjes kunnen maken met natuurlijk restmateriaal én stook daarna een vuurtje in de tuin van Griftsteede!
Het begint om 14.00 uur en de workshop is gratis te bezoeken.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Griftsteede, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

 Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).