Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Lichtjes kijken op de Dom
De speciale lichtjestour voor kids start om 18.30 uur. Ga mee met een spannende rondleiding en leer alles over licht. Hoe was het in de Middeleeuwen om in het donker de klokken te luiden want je had geen lamp. En hoe woonde de torenwachter zonder elektriciteit? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord. En vind je het spannend? Neem een lampion of je zaklamp mee!

Wanneer: vrijdag 5 januari
Waar: Domplein, Utrecht
Meer info: website Domtoren

Winterkost: IJspaleis (6+)
IJspaleis van Plan-D / Andreas Denk is een opzwepende poolexpeditie door een magische wereld van ijs. Een dansvoorstelling met live muziek en sprookjesachtige animaties. Een voorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

Wanneer: vrijdag 5 januari
Waar: Theater Kikker, Utrecht (Winterkost)
Meer info: website Theater Kikker

Muzikaal voorleesverhaal De Sneeuwkoningin
Dit weekend is de laatste kans om in Museum Speelklok te gaan luisteren naar het spannende voorleessprookje van Gerda en de Sneeuwkoningin met liedjes uit Frozen! Tijdens het winterse sprookje spelen de magische muziekinstrumenten van het museum liedjes uit Frozen en kom je helemaal in de kerstsferen! Het kerstsprookje De Sneeuwkoningin is een bewerking van het 19de-eeuwse verhaal van Hans Christian Andersen.

Wanneer: t/m 7 januari
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Film: Rita & Krokodil (2+)
Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita.
Het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het vloerkleed in haar kamer. Rita’s fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven.

Wanneer: 5 en 7 januari
Waar: Filmtheater t Hoogt, Utrecht
Meer info: website t Hoogt

Kinderactiviteit Wild weven en Vogelvoer maken (4+)
Voor alle kinderen boven de 4 jaar kan je op vrijdag bij de Moestuin naar de workshops Wild weven met natuurlijke materialen en op zaterdag kan je Vogelvoer en -houders maken van huis-tuin-en-keuken spulletjes. Deze workshops zijn ook leuk om samen met de ouders te doen. Inschrijven kan via de mail info@moestuinutrecht.nl.

Wanneer: 5 en 6 januari
Waar: De Moestuin, Utrecht
Meer info: Facebookevent Wild Weven en Facebookevent Vogelvoer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).