Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

De Nachtwaker (6+) van Het Filiaal
Lichtvoetige en absurde familievoorstelling over een nachtwaker die zich elke avond achter zijn bewakingsmonitoren installeert. Hij checkt of alles veilig is en of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, gaat hij poolshoogte nemen. Dan loopt alles uit de hand. Zowel live als via beeldschermen zien we hem worstelen met de dingen om hem heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen een plotseling een andere betekenis krijgen?

Wanneer: 3 en 4 februari
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Robots: Digitale Werkplaats (6+)
Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS. Samen met het Utrechtse medialab SETUP kan je de relatie onderzoeken tussen mens en machine. Vanuit het jaar 2060 kijk je terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl er in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. Je gaat tijdreizen met kunstenaar Casper de Jong en ontdekken met welke soorten robots hij tijdens zijn leven te maken heeft gehad.

Wanneer: 3 en 4 februari
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Heb je mijn kleine jongen niet gezien? (5+)
Kamiel en Staap willen een raadsel oplossen. Ze hebben samen een kleine jongen, zegt Kamiel. Maar wie is hij eigenlijk? Hoe ziet hij eruit? En waar is hij gebleven? Is hij expres met het circus mee? Ze gaan op zoek en maken van alles mee. Het raadsel voedt de fantasie. En de zoektocht test hun vriendschap. Ze verzinnen de meest doldwaze acties om de kleine jongen te vinden. Tot ze erachter komen wat er aan de hand is…

Wanneer: zondag 4 februari
Waar: Theater Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Theater Slot Zeist

Wij gaan op berenjacht (4+)
Ga mee op berenjacht in deze betoverende en muzikale voorstelling over moedig én overmoedig zijn. Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. En niet alleen de acteurs gaan op berenjacht: alle kinderen in het publiek spelen ook een actieve muzikale rol bij de zoektocht naar de beer.

Wanneer: zondag 4 februari
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd 

Takkenbeesten maken (4+) en Bio Markt in de Metaal Kathedraal
Het is heel stormachtig geweest, dus gaat Professor Loep kijken wat voor fantasiebeesten je kunt gaan timmeren met alle gevonden takken. Met hamers, spijkers, zagen, touw en wiebeloogjes ga je lekker aan de slag!
En elke eerste zondag van de maand strijkt ook de Bio Markt neer bij Metaal Kathedraal en kun je tussen 11.00 – 17.00 uur terecht voor je dagelijkse biologische boodschappen. De markt vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal en bij slecht weer binnen in De Buyck.

Wanneer: zondag 4 februari
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht
Meer info: website Metaal Kathedraal

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).