Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Werkspoor Festival
De foodtrucks en de gezellige barretjes zijn de hele dag geopend op het werkspoor Festival. Maar er wordt niet alleen gegeten: live optredens zullen de fabriekshal vullen met muzikale klanken. Ook aan de kleintjes wordt gedacht: laat ze op avontuur gaan in het reuzenrad, een dier timmeren in de Platte Dierentuin of rijd als een ware prins(es) op een kleurrijk hert door de fabriekshal. Laat ze naar hartelust paaseieren schilderen of zelf een limonade produceren in de Limo Fabriek!

Wanneer: 30 maart t/m 2 april
Waar: Werkspoor Kathedraal, Utrecht
Meer info: website Werkspoor Festival

Laatste weekend digitale werkplaats ROBOTS
Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS. Samen met het Utrechtse medialab SETUP onderzoeken we de relatie tussen mens en machine. In het ROBO-lab kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien. Met prikkelende vragen en opdrachten zetten we jong en oud aan het denken over een heel actueel thema.

Wanneer: 31 maart t/m 2 april
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Familievoorstelling: Zapp Mattheus
Speciaal als familieconcert en met het grootste respect voor de muziek van Bach, brengt het Amsterdams Bach Consort een verkorte Matthäus Passion in een bondige versie van een uur. Twee vrienden van Jezus vertellen het verhaal dat zij meemaakten, in het Nederlands, op een tekst van tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Een verhaal over Jezus en zijn vrienden, verraad en voetballen tot het donker wordt.

Wanneer: zaterdag 31 maart (19.30 u)
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Paas-Panboscross
Voor de Paasbrunch nog een rondje hardlopen in het bos? Dat kan! Op zondag 1 april zetten
vrijwilligers van A.V. U-Track in het Panbos een parcours van 3 km uit, volledig over bospaden. Vanaf 10.30 u tot 12.30 u kun je net zoveel rondes lopen als je wilt, en hoe jij dat wilt. Speciale paashazen lopen in verschillende tempo’s, zodat je optimaal kunt voorbereiden op een wedstrijd. Voor de kleinsten is er een kilometerloop onder begeleiding en een Meet en Greet met de Paashaas. Na afloop kun je wat drinken met Paasbrood en Paaseitjes.

Wanneer: zondag 1 april
Waar: ’t Panhuys, Bosch en Duin
Meer info: website Panboscross

Kleine Zeemeermin in de Stadsschouwburg
De rubber laarzen kunnen weer uit na het eieren zoeken, want op tweede paasdag is er een sprookjesachtige voorstelling te zien in de Stadsschouwburg Utrecht. Een echte theaterbeleving vol decors. Het klassieke sprookje van Hans Christian Andersen is door theatergroep Terra bewerkt tot een prachtige familievoorstelling. Diep in de zee woont een zeemeermin met een prachtige stem. Omdat ze verliefd wordt op een prins wil ze ook een mens worden en vraagt de valse zeeheks om hulp. Deze wil haar wel benen geven maar alleen voor haar prachtige stem…

Wanneer: maandag 2 april
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg Utrecht

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).