Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Niet te filmen! Creatieve workshop (6+)
Tijdens de openingsdag van de tentoonstelling Utrecht op film! kunnen kids onder begeleiding aan de slag gaan met het maken van een eigen camera en films. Heb je wel eens een fenakistiscoop gemaakt? Een fenakistiscoop is een uitvinding uit 1832 en is de voorloper van de bioscoopfilm. Met een fenakistiscoop maak je je eigen tekenfilmpjes, zoals een rijdende tram onder de Dom door of de bouw van de Domtoren. De Utrechtse ontwerpers Joost Gijzel en Thomas van der Vlis helpen je hierbij op weg.De activiteit duurt ongeveer een uur.

Wanneer: zondag 8 april
Waar:  Het Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

If you’re happy (and you know it) (5+)
Er zijn heel veel Engelse liedjes die je bijna vanzelf kunt meezingen, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider of Head shoulders, knees and toes. Ageeth vertelt je van alles over deze liedjes in het Nederlands en zingt in het Engels. Doe gezellig mee en wie weet leer je er nog wat nieuwe Engelse woorden bij! Ageeth zingt en Frans Groen begeleidt de kinderen en haar op gitaar.

Wanneer: zondag 8 april
Waar:  TivoliVredenberg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenberg

Festival Tweetakt
Festival Tweetakt is er weer! Van 30 maart tot 15 april staan verschillende locaties in het teken van kunst, theater, dans en muziek. Zo bevindt het Festivalplein zich op de Neude, maar is er van 1 april tot 10 juni op alle zondagen ook van alles te beleven bij Fort Ruigenhoek in Groenekan. Er zijn een heleboel leuke voorstellingen voor peuters en kleuters, maar ook voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er genoeg te doen.

Wanneer: Van 30 maart t/m 10 juni
Waar: Neude, Utrecht en Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Tweetakt

Dieren en hun manieren (7+)
Zondag staat er een dier centraal. Welk dier het is, dat is een nog verrassing! Wat we precies gaan doen ook. Hokken schoonmaken, borstelen, nageltjes knippen, leren een dier te trainen, iets leuks maken voor de dieren om mee te spelen. Het zijn allemaal voorbeelden van wat er vandaag op het programma kan staan. Doe je mee?
Wil je precies weten wat ze deze zondag gaan doen? Kijk op de zaterdag voor deze activiteit op de Facebookpagina van Gagelsteede De dierverzorger houdt je via deze weg op de hoogte van de precieze plannen.

Wanneer: zondag 8 april
Waar Gagelsteede, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Le Bazarre: vintagemarkt & RAUM Drops | RAUM
Le Bazarre bestaat alweer 5 (!) jaar en dat vieren ze op zondag 8 april bij RAUM. Geen toeters en bellen hoor… gewoon een knusse markt zoals je die van ze gewend bent! Mocht je RAUM nog niet kennen: RAUM is een nieuwe, favoriete oase in Leidsche Rijn. Een publiek plein waar ze de kracht van kunst en design gebruiken om iedereen te betrekken bij het verbeelden van ons toekomstige leven in de stad.

Wanneer: zondag 8 april
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).