Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en Appelsap tipt de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Maliebaandag
Zaterdag is de 8ste editie van de Maliebaandag. Een kortebaandraverij in hartje Utrecht op de welbekende Maliebaan. In een spannende afvalrace zullen 24 pikeurs op sulkeys tegen elkaar draven over de 300 meter lange baan. Naast de drafwedstrijden is er nog een heel aanvullend programma zoals een roofvogelshow en een politiehonden demonstratie. Er vallen ook mooie prijzen te winnen met de kleurplatenwestrijd en bij de loterij, welke gekoppeld is aan het goede doel Dutch Cell Dogs. Uiteraard is er ook eten en drinken, dankzij de foodtrucks en tappunten die aanwezig zullen zijn.

Wanneer: zaterdag 7 oktober
Waar; Maliebaan,Utrecht
Meer info: website DSK en Facebookpagina Maliebaandag

Rotsoord: Proeftuin van Utrecht
Ontdek wat Rotsoord te bieden heeft! Op 8 oktober laten ondernemers, initiatiefnemers en vrijwilligers zien hoe leuk Rotsoord is én kan worden. Door open huis te houden, maar ook door samen vorm te geven aan de toekomst. Door ideeën uit te werken voor meer groen, ruimte voor creatieve ondernemers en meer verbindingen voor voetgangers en fietsers. Opgeluisterd door muziek, kunst, proeverijen en verhalen voor jong en oud.

Wanneer: zondag 8 oktober
Waar: Rivierenwijk/Rotsoord, Utrecht
Meer info: Facebookevenement Rotsoord Proeftuin van Utrecht

Weekend van de Wetenschap bij GeoFort
Kom tijdens het Weekend van de Wetenschap naar GeoFort en maak met behulp van een VR-bril een virtuele wereldreis. Reis op een vliegend tapijt in slechts enkele seconden naar alle uithoeken van onze planeet en raad aan de hand van 360◦ beelden waar je bent.
Zicht is een zeer belangrijke factor om jezelf op een zelfstandige en veilige manier te verplaatsen. Speciaal voor mensen met een virtuele beperking ontwikkelden  ze de Virtuele Geleidelijn: een navigatieapp voor op je smartphone. Je kunt kennis maken met dit hoogstaand stukje techniek. Lukt het jou om jezelf uit een van onze doolhoven te navigeren?

Wanneer: zondag 8 oktober
Waar:  GeoFort, Herwijnen
Meer info: website Geofort

Down Under Obstacle Run
Op zondag 8 oktober wordt alweer voor de zevende keer op het terrein van Down Under de Down Under Obstacle Run gehouden. Met een Kids Run! Voor de Down Under Kids Run ga je over een aangepast parcours van 3 km heerlijk door de modder kruipen, heuvels beklimmen, genieten van de superglijbaan en samen nog vele andere hindernissen bedwingen. Meld je aan via de website van Down Under, inschrijven kan nog tot vrijdag 6 oktober 16.00 uur.

Wanneer: zondag 8 oktober
Waar: Down Under, Nieuwegein
Meer info: website Down Under

Duurzame Week
7 t/m 14 oktober staat Utrecht in het teken van duurzaamheid met een programma vol acties en activiteiten. Van inspirerende talks tot gezellige events zoals de Duurzame Markt, Solar Cinema, Pubquiz en VrijMiBo onder de Dom. Voor kinderen zijn er allerlei workshops. Maak een eigen mini eco-systeem in de snorfabriek, maak boter met zelf geoogste kruiden bij de Van-Grond-Tot-Mond Bus en doe technische proefjes bij de Duurzame Ontdekbus.

Wanneer: 7 t/m 14 oktober
Waar: Diverse locaties, Utrecht
Meer info: website Duurzame week

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).