Bier en Appelsap tipt Foodfestival in de dierentuin en Cirque Moustache | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt Foodfestival in de dierentuin en Cirque Moustache | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt Foodfestival in de dierentuin en Cirque Moustache

Bier en Appelsap tipt Foodfestival in de dierentuin en Cirque Moustache
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

...natuurlijk ook de nonderkant...

Zoo’n Zoomer Food Festival in Dierenpark Amersfoort
In Dierenpark Amersfoort kun je komend weekend naar een bijzonder foodfestival, midden in de dierentuin! Terwijl je zelf geniet van live-muziek en allerlei lekkers van de diverse foodtrucks, kunnen de kinderen mee op speciale rondleidingen!

Wanneer: 12 t/m 14 augustus, 16.00 uur – 22.00 uur
Waar: Dierenpark Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

cirque moustache

Cirque Moustache op Fort aan de Klop
Op Fort aan de Klop zet Cirque Moustache dit weekend de circustent op. Dit jonge Utrechtse circus biedt een complete circusbeleving. Vooraf kun je meedoen aan oud-Hollandse circusspelen en tijdens de voorstelling laat je je verrassen door acrobatiek, clownskunsten en goocheltrucs. Bier en Appelsap bezocht een aantal weken terug een voorstelling en werd groot fan. Het artikel kun je hier teruglezen.

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 augustus
Waar: Fort aan de Klop, Utrecht
Meer info: website Cirque Moustache

koekepeer-hartje

Ieuw! Raar! (4+) in het  Slottuintheater
Na ‘Bah! Liefde’ presenteert Koekepeer Theater hun nieuwe voorstelling: ‘Ieuw! Raar!’ De oude koning Koos verzint iedere dag een regel waar het volk zich aan moet houden.
‘Ieuw! Raar’ is een vrolijke, interactieve voorstelling voor jong en oud waarin conventies en etiquette onder de loep worden genomen. Wat is raar en wat is normaal? En wie bepaalt dat eigenlijk? De voorstellingen in het Slottuintheater zijn gratis toegankelijk.

Wanneer: zondag 14 augustus
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Fort-Rhijnauwen-1024x768

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5-9 jaar)
Kapitein Dirk neemt kinderen tussen de 5 en 9 jaar mee op ontdekkingstocht op Fort bij Rijnauwen. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen de soldaten bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook de planten en dieren die nu op het fort leven komen aan bod, bezoeken ze een aantal ondergrondse gangen en ondergaan ze de Dapperheidstest. Kinderen kunnen alleen mee onder begeleiding van een ouder.

Wanneer: 14 augustus, 13.00 uur
Waar: Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3-5, Bunnik.
Meer info: website Staatsbosbeheer

Marlo den Haan, Kinderen kijken naar kunst bij MIJ, 2016

Workshop Kunstprikkels (6-9 jaar)
Museum IJsselstein (MIJ) organiseert op zondag 14 augustus ´Kunstprikkels´, een filosofeerworkshop speciaal voor kinderen tussen 6 en 9 jaar. In deze workshop gaan zij, onder begeleiding van een museumdocent, de uitdaging aan om actief na te denken en te praten over kunst. Door met kinderen op een speelse, prikkelende en toch kritische manier te filosoferen en kunst te verbinden aan eigen ervaringen, komen de kunstwerken bijzonder dichtbij. De middag is gratis toegankelijk. Reserveren voor de workshop is verplicht via: [email protected]

Wanneer: zondag 14 augustus, van 13.30 uur tot 14.30 uur
Waar: Museum IJsselstein, IJsselstein
Meer info: website Museum IJsselstein

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).