Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

ISHI, indianenwijsheid voor de 21e eeuw (8+)
Stel: je woont al jaren verborgen in de wildernis. Je bent de laatste overlevende van je volk. Maar ook daar dringt het geweld van de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de tradities. Wat doe je dan? Uitgehongerd wandelt de jonge indiaan Ishi in de zomer van 1911 ineens de twintigste eeuw binnen. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Een filosofisch en lichtvoetig verhaal met prachtige liedjes vol Braziliaanse invloeden.

Wanneer: zaterdag 2 februari (3 februari is uitverkocht)
Waar: Het Filiaal theatermakers, Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Poëziefeest
Wil je zoon of dochter leren dichten als Deelder of rappen als Ronnie Flex? Dan is het poëziefeest tijdens de Poëzieweek iets voor hem of haar! De ochtend start met een warming-up van kinderboekenschrijver Koos Meinderts en zijn muzikale maatje Thijs Borsten. Daarna gaan ze zelf aan de slag tijdens een van de dichtworkshops. En de ouders? Die mogen op ontdekkingsreis in de poëzietuin.

Wanneer: zondag 3 februari
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Foto: Anna van Kooij

Park6 Family: Silent Disco
De eerste zondag van februari is het feestelijke indoorpark in TivoliVredenburg open voor het hele gezin. Park 6 staat vol met arcade games, mega jenga en mega twister, en voor de gelegenheid is er een silent disco speciaal voor kinderen. Dans zonder dat iemand het hoort en alsof niemand kijkt!

Wanneer: zondag 3 februari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

LE:EN PLAY Pierre et les Optimistes
Voor de derde keer komen ze naar LE:EN PLAY; Pierre et Les Optimistes, een Frans-Nederlandse gipsyjazz band. Vanaf 15.00 uur gaat dj Splinter de boel warmdraaien en rond 15.30 uur is het de beurt aan Pierre et Les Optimistes.
Iedereen is van harte welkom om neer te ploffen op de banken, en te genieten van het ultieme zondagmiddag gevoel.

Wanneer: zondag 3 februari
Waar: Restaurant LE:EN, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Super Sunday Solar Science Show
Ontdek hoe de kleuren van een vlam vertellen waar de zon van gemaakt is en hoe groot de zon is in vergelijking met de aarde. Zie met eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescopen van Sonnenborgh zo’n prachtige blik op de zon hebt.

Wanneer: zondag 3 februari
Waar: Sonnenborgh Museum, Utrecht
Meer info: website Sonnenborgh

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).