Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen
Foto: Clara Hermans
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Beeld: Warner Bros.

Kids Weekend: De Lego Film 2
Ga naar het Kids Weekend om het nieuwe avontuur van de helden van Steenstad te bekijken! Niet alleen zie je De Lego Film 2, maar is er in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Ook krijgt elk kind een kleine verrassing (op=op).

Wanneer: 9 en 10 februari
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Foto: Clara Hermans

Chit Chat (4+) van Maas theater en dans / Tuning People
Virtuoos dansduet over twee vriendinnen die proesten, spelen, giebelen en stoeien. Klabam, poink, klonk, auw. In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

Wanneer: zondag 10 februari
Waar: Podium Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Foto: Helene Domburg

Maestro Eric: Flamenco! (9+)
Eric Robillard, bekend van de slagwerkers van Percossa, ontrafelt als Maestro
Eric muzikale geheimen uit alle hoeken van de muziekwereld, zoals de flamenco. Daarvoor moeten we naar de hete hoogvlaktes van Spanje, waar Maestro Eric de jongste held van de flamenco ontmoet: de twaalfjarige Fabion Lisandro. Fabion is klein van stuk, draagt een brilletje, is onhandig en bang. Net als zijn hond Slome. Hij is vooral bang voor Diego, de grootste treiterkop van het hele dorp. Tot Fabion het geheim van de flamenco ontdekt. Vecht, stamp en klap mee met deze Spaanse superheld. Olé!

Wanneer: zondag 10 februari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Gluren bij de Buren
Op zondag 10 februari kan er in de hele gemeente ongegeneerd gegluurd worden. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Utrecht veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Kies een wijk, struin de straten af en ontdek livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. De acts spelen tussen 12.00 en 17.00 uur meerdere optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken.

Wanneer: zondag 10 februari
Waar: Diverse locaties, Utrecht
Meer info: website Gluren bij de Buren

De Bibliotheek op de Stadhuisbrug. Archiefbeeld DUIC / Jesse Holweg

Verhaalatelier: Olifant is verliefd
Het verhaalatelier is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en start om 13.30 en 15.00 uur. Dit vrolijke voorleesfeest duurt ± 45 minuten. De Bibliotheek probeert op deze manier de taalontwikkeling van peuters en kleuters door creativiteit te stimuleren. Na het voorlezen is er tijd om te schilderen.

Wanneer: zondag 10 februari
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).