Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kleuterbios Maya: De Honingspelen
Op zondag organiseert Kinepolis een Kleuterbios met Maya de Bij en haar insectenvriendjes. Zal team Maya kunnen winnen bij De Honingspelen en daarmee haar korf kunnen verdedigen?
Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade en een klein snackje. Ook is er een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van de film. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden!

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Escaperoom Het Inni Park
Hou je van spanning, schrik je niet terug voor gesloten deuren en heb je zin om een nieuwe diersoort te leren kennen? Dan is ESCAPEROOM Het Inni Park de plek voor jou! Tijdens een spannende zoektocht ontrafel je met elkaar wat de bioloog allemaal te weten is gekomen over deze bijzondere dieren. En als een echte onderzoeker kom ook jij voor de keuze te staan: hoe ver kunnen we gaan om de Inni’s in gevangenschap te houden?

Wanneer: 16 en 17 februari (t/m 7 april)
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Zaagdemonstratie en rondleiding
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste gidsen. Je waardering voor de rondleiding kun je na afloop uiten met een bijdrage in de molenaarspot.

Wanneer: zaterdag 16 februari
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

Leuke workshops: Bibberbeestjes en kaarsen maken
Maak je eigen grappige bibberbeestje in de Centrale Bibliotheek. Ga naar de workshop en ontdek alle mogelijkheden! Of maak je eigen kaars van bijenwas op Griftsteede. Je leert hoe je laag voor laag (en met een beetje geduld) je eigen kaars op kan bouwen door een lont in de warme was te dompelen. Natuurlijk mag je nadien je zelfgemaakte kaars mee naar huis nemen!

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: Centrale Bibliotheek en Griftsteede, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht en Utrecht Natuurlijk

Langs (8+)
We behoren in Nederland zowel tot de meest gelukkige als meest eenzame mensen ter wereld. Dit gegeven nam Tall Tales Acrobatics als uitgangspunt voor de familievoorstelling Langs. Met klassieke circusdisciplines als luchtacrobatiek, goochelen en jongleren verbeeldt het jonge Nederlandse acrobatenduo twee eenzame zielen die koste wat het kost de liefde willen vinden.

Wanneer: vrijdag 15 februari
Waar: Theater de KOM, Nieuwegein
Meer info: website de KOM

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).