Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kids Weekend: The Incredibles 2

Ga naar het Kids Weekend in Kinepolis Jaarbeurs om de allernieuwste Incredibles 2 te bekijken! Niet alleen zie je deze animatiefilm, maar er is in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Alles in Incredibles-stijl natuurlijk! Ook krijgt ieder kind een kleine verrassing (op=op).

Wanneer: 23 en 24 juni
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Foto: Remke Spijkers

Toen mijn vader een struik werd (8+)

Dit weekend is het voorlopig de laatste kans om de voorstelling Toen mijn vader een struik werd te bewonderen. Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden!

Wanneer: 23 en 24 juni
Waar: Het Transformatorhuis, Utrecht
Meer info: website Het Filiaal

Familielezing: Wie Wat Waar Waarom? (8+)

Je hersenen lijken je soms voor de gek te houden, we noemen dat illusies. Experimenteel psycholoog Stefan van der Stigchel laat zien hoe onze hersenen informatie verwerken, waarom we zoveel méér zien dan we in de gaten hebben en wat dat betekent voor ons dagelijks leven. Na afloop van het minicollege ga je experimenten met illusies doen.

Wanneer: zondag 24 juni
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Cultuurproeverij

Op zondag organiseren ZIMIHC theater Stefanus en Stut Theater gezamenlijk De Cultuurproeverij. Een evenement waar je gerechten proeft uit alle windstreken bereid door beginnende ondernemers uit Overvecht én proeft aan theater gespeeld door nieuwe en oude Utrechters. De hele dag door kun je genieten van verschillende live muziek acts zoals saxofoonmuziek van Blovi en Catching Cultures Orchestra, maar ook van singer/songwriters en DJ’s.Verder is er een Kids Corner met een tafel waar je kan knutselen zoals origami vouwen, een tafel waar je spelletjes kan spelen zoals bordspellen en kaartspellen en waar je je kan laten schminken.

Wanneer: zondag 24 juni
Waar: ZIMIHC theater, Utrecht
Meer info: website ZIMIHC

Babyboekenfestival in de bieb

Ga met je kleintje naar dit vrolijke festival waar de vijf leukste babyboekjes van dit moment centraal staan! Er worden mooie verhalen gelezen. En je gaat samen ontdekken, voelen, ruiken, dansen en bewegen. Tijdens het festival zijn er 5 verschillende workshops die je met je baby of dreumes kunt volgen. Alle workshops worden meerdere keren gegeven. Stel dus je eigen festivalprogramma samen! Ook zijn er doorlopende activiteiten en kun je bijvoorbeeld samen met je kindje op de foto.

Wanneer: zondag 24 juni
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).