Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Bier en appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Fonkeltoon Festival
Op zaterdag klinkt in iedere hoek van het Julianapark muziek: tussen de struiken, op bankjes, in het gras en zelfs op het water. De hele middag is er voor iedereen, van piepjong tot stokoud van alles te beleven. Of je nou van jazz, klassiek of popmuziek houdt. Natuurlijk is er ook heerlijk eten en drinken van Koffie Leute en Rammenas en bier van Oproer voor de volwassenen.

Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: Julianapark, Utrecht
Meer info: website Fonkeltoon

Hutten bouwen en burgers eten
Bij buiten in de kuil zoeken ze de allerbeste huttenbouwers, ga dus samen met je vader naar buiten en je slaat de spijker op zijn kop. duik het bos in en bouw je mooiste hut. Stapels hout, zagen, hamers en spijkers worden geregeld… en als je dan met een big smile naar je eigen gemaakte hut staat te kijken heb je wel wat lekkers verdiend: een burger – black angus – vega – up to you – je moet ‘m wel even zelf bouwen met alle mogelijke toppings die er zijn bij de ‘build your own burgerbar’!

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookpagina buiten in de kuil

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

Vaderdag: papa’s gratis
Tijdens Vaderdag, mogen alle papa’s die met hun zoon of dochter naar het museum komen gratis naar binnen! Verken samen het museum aan de hand van de Vaderdag rondleidingen die ieder uur plaatsvinden. Luister en geniet van de mooiste, vrolijkste en stoerste liedjes op de straatorgels en draaiorgels.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Poesje Nel door Opera Tralala 

De Opera Poesje Nel is gebaseerd op het bekende boek van Dick Bruna “Poesje Nel” en wordt uitgevoerd door Opera Tralala. In deze opera komt Poesje Nel tot leven door animaties, zang en muziek: een betoverende belevenis. De voorstelling duurt een half uur. Voorafgaand aan de opera zijn de kinderen welkom om te komen knutselen. Deze decorstukken spelen een belangrijke rol tijdens de voorstelling! Ook ligt het boek Poesje Nel klaar om voor te lezen!

Wanneer: 16 en 17 juni
Waar: Bibliotheek Kanaleneiland en Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).