Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap tipt uitjes voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Animatieworkshop (5-9 jaar)
Filmtheater ’t Hoogt is jarig en dat gaan ze vieren met het maken van een feestelijke animatie. Samen met een echte filmmaker creëer je een fantasiewereld met slingers, ballonnen, dieren en zelfbedachte figuren. Alle kinderen doen mee door zelf een dier te kleuren of fantasiefiguur te tekenen, uit te knippen en samen met de docent te animeren. Na de workshop krijgen alle deelnemers de animatie per mail opgestuurd.

Wanneer: zaterdag 8 september (12.00 uur)
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website ’t Hoogt

Open Dagen Skipiste
Zaterdag en zondag kun je bij de Skipiste Nieuwegein een kijkje nemen tijdens de Open Dagen. Dit is je kans om kennis te maken met skiën/snowboarden of om je techniek te verbeteren. Tijdens de Open Dagen kunnen kinderen en volwassenen een proefles krijgen. Je krijgt dan 45 minuten ski- of snowboardles van een gediplomeerd en Nederlandstalige leraar. Een slim idee voor als je wilt kijken of je kind al toe is aan een skivakantie of dat je het misschien zelf wel leuk vindt om daarna een skicursus te volgen.

Wanneer: 8 en 9 september
Waar: Skipiste Nieuwegein, Nieuwegein
Meer info: website skipiste Nieuwegein

Historische Doedag rondom Slot Zeist
Tijdens het historisch weekend komt de geschiedenis weer tot leven in en om Slot Zeist en haar pleinen. Er is van alles te doen voor jong en oud. Voor kinderen zijn er diverse workshops en leuke buitenactiviteiten zoals handboogschieten, kanovaren of met een tokkelbaan over de Slotgracht razen. Er is een roofvogelshow en ridders laten hun kunsten zien in het slottuintheater. Het Gilde Zeist geeft rondleidingen door het Slot en er zijn diverse tentoonstellingen te bezoeken. Ook lopen er ridders en nog veel meer historische personen rond die je kunt ontmoeten.

Wanneer: zondag 9 september
Waar: Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Geheugen Zeist

Familielezing: Wie Wat Waar Waarom?
Jongens komen van Mars, meisjes komen van Venus, of toch niet? In deze derde editie van het familie-kennisevent gaat het over genderstereotypen. Als je in een speelgoedwinkel rondkijkt op de jongens- en meisjesafdeling zou je bijna denken dat jongens en meisjes inderdaad van verschillende planeten komen. Jongens houden blijkbaar van auto’s, bouwen en actiefiguren, en meisjes van poppen, knutselen en make-up. Zijn jongens en meisjes nu echt zo verschillend als we denken? En waar komen die verschillen vandaan?

Wanneer: zondag 9 september
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Ontdek de forten tijdens het Fortenfestival
Nederland telt 10 waterlinies met meer dan 150 forten en een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Verdedigingslinies die de vijand tegenhielden door het opzettelijk onder water zetten van het linielandschap. Tot en met zondag 9 september staan de poorten van deze veelal verborgen linies en forten open voor publiek. Met muziekoptredens, buitenfilms, theater, tentoonstellingen, rondleidingen en natuurlijk lekker eten en drinken op de prachtigste locaties.

Wanneer: t/m 9 september
Waar: o.a. Fort Ruigenhoek, Fort aan de Klop en Fort Vechten
Meer info: website Forten

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).