Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders en kinderen: Voetgolf en pizza maken | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders en kinderen: Voetgolf en pizza maken | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders en kinderen: Voetgolf en pizza maken

Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders en kinderen: Voetgolf en pizza maken
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan.Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan.Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Optocht brandweervoertuigenOptocht Brandweervoertuigen in De Bilt en Bilthoven
Zaterdag verzamelen vanaf 13.00 allerlei brandweerwagens aan de Anthonie van Leeuwenhoeklaan in Bilthoven. Om 14.30 uur vertrekt de optocht naar Bilthoven en daarna naar De Bilt. Aan het eind van de optocht is er om 15.50 uur een defilé langs het bordes van Gemeentehuis “Jagtlust”. Daarna, tot ongeveer 17.00 uur is er op en rond de parkeerplekken daar een “Static Show” om foto’s te maken en de wagens van dichtbij te bekijken.

Wanneer: zaterdag 11 juni
Waar: De Bilt en Bilthoven
Meer info: website Brandweer

Voetgof bij Down Under - kopieOpening Voetgolf bij Down Under
Zaterdag 11 juni is de officiële opening van de nieuwe voetgolfbaan aan de Zuidplas. De gehele dag staat in het teken van voetgolf, een superleuke buitenactiviteit voor jong en oud. Na de opening mogen als eerste regionale voetballers van Geinoord uit Nieuwegein en Domstad/Majella D.M.C. uit Utrecht het tegen elkaar opnemen op de splinternieuwe voetgolfbaan.

Voetgolf is een combinatie van voetbal en golf en vindt plaats op de nieuwe 10 holes baan. Het vernieuwde terrein maakt de sport uitdagend en je bent een uur bezig om de 10 holes baan te “lopen”. Voetgolf wordt gespeeld in een team (van minimaal vijf personen) en de uiteindelijke winnaar is degene die het minst aantal pogingen nodig heeft om de 10 holes baan uit te spelen.

Tijdens de opening van de nieuwe voetgolfbaan kan je voetgolfen tegen gereduceerd tarief, want de tweede persoon is gratis! Na afloop kunnen de deelnemers genieten van een hapje en een drankje in de beachclub of het restaurant.

Wanneer: zaterdag 11 juni
Waar: Down Under, Nieuwegein 
Meer info: website Down Under


Schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein

Zaterdag zijn er naast het scheren van de schapen verschillende activiteiten op Landgoed Heidestein. De hoornblazers van het gezelschap ‘Betoeterd’ , ezels van de Ezelsociëteit Zeist en de Imker Kor de Kruif zijn aanwezig. Bij de kraampjes kun je schaap gerelateerde artikelen verkrijgen. Kinderen kunnen knutselen, een broodje bakken en een ritje met paard en wagen maken. De vachten van de geschoren schapen worden ter plekke verkocht. Voor de lekkere trek zijn er broodjes met o.a. schaap- of geitenkaas en heerlijke pannenkoeken.

Wanneer: zaterdag 11 juni
Waar: Landgoed Heidestein, Zeist
Meer info: website Utrechts Landschap

Sneeuwwitje en de kleine mensjes bij Kindertheater de Toverknol
Lang, lang geleden in een land, ver hier vandaan leefde een prinses met zwarte haren, bloedrode lippen en een huid zo wit als sneeuw… Vanaf haar geboorte noemde iedereen haar Sneeuwwitje.
Sneeuwwitje was zo mooi dat haar stiefmoeder jaloers werd en haar weggestuurde uit het koninkrijk… Na lang gelopen te hebben kwam Sneeuwwitje in een bos waar ze haar nieuwe vrienden ontmoette; de kleine mensjes… Zaterdag en zondag kun je naar deze eigenzinnige, typische Toverknolse bewerking op dit wereldberoemde sprookje van de gebroeders Grimm.

Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 juni
Waar: Kindertheater de Toverknol, Utrecht
Meer info: website de Toverknol 

pizza bij de boswerfPizza uit houtgestookte oven + workshop bij De Boswerf
Bij de Boswerf in Zeist kun je zondag terecht voor een workshop pizza maken of er gewoon lekker eentje op eten! Kids kunnen er goed spelen en je kunt het goed combineren met een wandeling in de bossen!

Wanneer: zondag 12 juni
Waar: De Boswerf in Zeist
Meer info: website de Boswerf

piepkuikens zonder randPiepkuikens op het Belgisch Film Festival
Dit weekend vindt het Belgisch Film Festival plaats in het Louis Hartlooper Complex. Leuk om met z’n tweetjes naartoe te gaan, maar ook om met je kids de film Piepkuikens te bezoeken. Bier en Appelsap schreef er al eerder over!

Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 juni
Waar: Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Meer info: website van het Belgisch Film Festival

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).