Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders met kinderen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders met kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders met kinderen

Bier en Appelsap tipt vijf uitjes voor ouders met kinderen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft vanaf deze week wekelijks een overzicht van de leukste weekendtips voor ouders en kinderen!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft vanaf deze week wekelijks een overzicht van de leukste weekendtips voor ouders en kinderen!

Van 20 tot en met 28 februari vindt de voorjaarsvakantie plaats in de regio Utrecht. Er zijn allerlei leuke activiteiten en Bier en Appelsap heeft speciaal voor DUIC een aantal tips geselecteerd.

Naar de film: Zootropolis in het Louis Hartlooper Complex

In het Louis Hartlooper Complex draait deze voorjaarsvakantie een leuke familiefilm. Een ideaal uitje voor als het wat minder weer is. Zootropolis (6+) is een spannende animatiefilm over een stad waar alleen maar dieren wonen. Na afloop kun je nog een drankje drinken bij de bioscoop of bij een van de andere leuke cafés aan het Ledig Erf.

Wanneer: de gehele voorjaarsvakantie (20 t/m 28 februari)
Waar: Louis Hartlooper Complex in Utrecht
Kosten: Kinderen t/m 12 jaar betalen 7 Euro, volwassenen betalen 9,50 Euro
Meer info:
http://hartlooper.nl/

ba 1

Naar het museum: het nijntje museum is geopend!

Het nijntje museum is onlangs geopend en is een echte aanrader voor de allerkleinste fans van nijntje. In de verschillende themaruimten kunnen peuters en kleuters de wereld om hen heen ontdekken. Zo is er het huis van nijntje, een ziekenhuis, een museum, in de verkeerstuin kunnen kinderen zich uitleven op een fiets, trein of bus en in het kunstlokaal kan er worden geknutseld.

Wanneer: het museum is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00
Kosten:  kinderen vanaf 2 jaar t/m 12 jaar betalen 7,50 Euro. Vanaf 13 jaar kost een kaartje 2,50 Euro

Meer info: www.nijntjemuseum.nl

ba 2

Aan de slag: Workshop ‘Jutten in het Park’

Theeschenkerij de Tuinkamer organiseert op 24 februari de workshop ‘Jutten in het Park’. Onder begeleiding van Marianne en Berry – als eigenaren van Gejut.nl hebben ze ruime ervaring in het jutten op de stranden van Egmond aan Zee – gaan de kinderen na een korte introductie het park in om materialen te verzamelen. Als je goed kijkt, is er genoeg te vinden! Met dit afvalmateriaal worden daarna de mooiste kunstwerken gemaakt.

Wanneer: 24 februari van 13.30 tot 16.00
Waar: Theeschenkerij de Tuinkamer, Park Oog in Al
Kosten: 15 Euro per kind (vanaf 7 jaar)
Meer info:
www.theeschenkerijdetuinkamer.nl

ba 3

Naar buiten: Zonnige Zondag op boerderij de Zonnewijzer

Op Landgoed Amelisweerd vind je boerderij de Zonnewijzer. Boerin Miranda organiseert op de twee zondagen in de voorjaarsvakantie de ‘Zonnige Zondag’. Je kunt spelen tussen het stro, knuffelen met een kalfje, op stap met de pony, scheuren over ’t boerenerf, de koeien voeren, geitjes aaien, op een boerenrondleiding, super verse koeienmelk proeven en een kalfje de fles geven.

Wanneer: Zondag 21 februari of zondag 28 februari van 13.00 tot 16.00 uur.
Waar: Landgoed Amelisweerd langs de Kromme Rijn – Koningslaan 15 in Bunnik
Kosten: 5 Euro per persoon
Meer info: Honden zijn helaas niet welkom op het erf, neem contant geld mee, er is geen pin.

BierenAppelsap_de tuinkamer buitenkant

Naar het theater: de Lente-uitjes

In de voorjaarsvakantie bundelen zes theaters in de regio Utrecht hun krachten en organiseren samen de Lente-uitjes. Lente-Uitjes biedt een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar In Utrecht kun je bijvoorbeeld naar Theater Kikker of de Stadsschouwburg. Zo kun je o.a. naar het Familieconcert! (3+) door Lejo & HET Symfonieorkest. Vier musici geven samen met Lejo (bekend van Sesamstraat) een concert. Of kies bijvoorbeeld voor Freddie en de Worstenkoning (4+) door Theater Gnaffel / Storybasedmedia, een voorstelling over het hondje Freddie en de ondeugende peuter Bibi, die er samen alles voor doen om te voorkomen dat Freddie niet terug hoeft naar het asiel.

Waar: zes theaters in de regio. In de stad Utrecht doen Theater Kikker en Stadsschouwburg Utrecht mee.
Wanneer: de gehele voorjaarsvakantie (20 t/m 28 februari)
Kosten: kaartjes zijn te koop vanaf 10 Euro
Meer info: het gehele programma is te vinden op
www.lente-uitjes.nl

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).