Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

My First Festival
Het thema van het gezellige familiefestival in TivoliVredenburg is dit keer Cowboys en Indianen. Dus plak je snor op, neem je lasso of klappistool mee en ga los op het festival waar jij de baas bent! Speciaal voor de kleintjes heeft Frank Groothof een voorstelling gemaakt met funky jazzmuziek, rapper Sef maakt je vrolijk met zijn hits, probeer maar eens stil te staan bij de afrobeatband Zitakula of niet te lachen met Thijs Boontjes Showorkest en er is nog veel meer leuks te doen en te zien!

Wanneer: zondag 4 juni 
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Familiefestival Kermis de Klop
Dit jaar wordt Fort aan de Klop tijdens Pinksteren omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. Overdag vooral een feest voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. ’s Avonds genieten de volwassenen van onder andere verschillende muziek-optredens. En dat alles in een ontspannen en sfeervolle ambiance.

Wanneer: 4 en 5  juni 
Waar: Fort aan de Klop, Utrecht
Meer info: website Kermis de Klop

Wine, Art & Jazz Festival
Op Het Wijnplein bij Paleis Soestdijk kan je terecht voor het proeven van een uitgebreide selectie van exclusieve kwaliteitswijnen. Daarnaast kan je meedoen aan diverse proeverijen. Combineer dit alles met verrassende gerechtjes en hapjes die ter plekke worden bereid. Voor een moment van bezinning is er ook de mogelijkheid om het paleis te bezoeken. Door de tuin en over de immense vijver zullen de geluiden galmen van diverse jazz bands.

Wanneer: zaterdag 3 en zondag 4 juni
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Wine, Art & Jazz Festival

Kids Kleuren Festival
Soia organiseert op 2e pinksterdag in samenwerking met de leerlingen van het Creative College (ROC MN) het Kids Kleuren Festival. De gehele opbrengst van het festival gaat naar het goede doel Kika. Tijdens het Kids Kleuren Festival wordt Soia omgetoverd tot een kleurenwereld waar kinderen kunnen mee doen aan verschillende binnen- en buitenactiviteiten.

Wanneer: Pinkstermaandag 5 juni 
Waar: Soia, Utrecht
Meer info: website Soia

Dag van het Kasteel
Een kasteel of buitenplaats is altijd indrukwekkend. Ze zijn daar immers speciaal voor ontworpen. Een stoer kasteel, een romantisch buitenhuis of een statig landgoed, het zijn allemaal architectonische hoogstandjes. Omdat ze willen laten zien dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen zetten ze een dag in het jaar kastelen en buitenplaatsen in de spotlight om meer bekendheid aan deze monumenten te geven. Op deze dag vertellen eigenaren, beheerders, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen de verhalen van hun geliefde monument.

Wanneer: Pinkstermaandag 5 juni 
Waar: Verschillende kastelen in de regio
Meer info: website Dag van het Kasteel

Check voordat je op pad gaat, ook even de website van het evenement zelf. Wellicht is er een wijziging of is het vol. Wil je meer tips om met je kids op pad te gaan? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl.

1 Reactie

Reageren
  1. Inez

    Ik zag dat er een klein festival in het Lepelenburgpark bezig was vandaag (3 juni) maar ik kan het nergens op internet vinden.
    Weet iemand wat het voor festival is?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).