Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Beleef het Domplein
Zaterdag wordt de zichtbaarheid van de geschiedenis op dit mooie plein gevierd. Met de zichtbaarheid van de eerdere kerken en het oppervlak van het Romeinse fort, is het tijd voor een feestje! Je kan meelopen met een van de diverse rondleidingen, zelf beeldhouwen onder begeleiding van deskundige steenhouwers, kinderen kunnen lampions maken en neem een kijkje in Flora’s Hof of het Pandhof.

Wanneer: zaterdag 2 september
Waar: Domplein Utrecht 
Meer info: Facebook Evenement Beleef het Domplein

UitFeest
Op zondag 3 september vindt de 20e editie plaats van het Uitfeest. Dé feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht. Op vele binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Of je nu houdt van muziek of theater, van beeldende kunst, dans of literatuur, je kunt op diverse plekken in de stad je hart ophalen. De leukste activiteiten voor kids hebben we hier alvast op een rijtje gezet!

Wanneer: zondag 3 september
Waar: diverse locaties, Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Open Dag Skipiste Nieuwegein
Voor iedereen die kennis wil maken met skiën en snowboarden, maar ook voor gevorderden die hun techniek willen verbeteren, organiseert Skipiste Nieuwegein één keer per jaar Open Dagen. Tijdens deze dagen verzorgen zij proeflessen skiën en snowboarden. Ben je er zeker van dat je op skiles wilt, dan kun je je ook alvast aanmelden via het inschrijfformulier op de website.

Wanneer: zondag 3 september
Waar: Skipiste Nieuwegein
Meer info: website Skipiste Nieuwegein

Historische Doedag bij Slot Zeist
Zondag kun je naar de historische doedag in en rondom Slot Zeist. Zo slaan ridders en soldaten hun kamp op in de Slottuin. In het Slottuintheater geven zij demonstraties in zwaardvechten, zwaardschieten en lanssteken. De Franse tijd komt tot leven door middel van Napoleon, er loopt een Middeleeuwse goochelaar en er worden oude ambachten vertoond. Er zijn nog veel meer activiteiten voor jong en oud zoals rondleidingen, tentoonstellingen, workshops, een tokkelbaan, boogschieten, pony rijden, vossenjacht, muziek, lezingen en nog veel meer.

Wanneer: zondag 3 september
Waar: in en rondom Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Geheugen van Zeist

Markten in Utrecht
Deze zondag zijn er twee streekmarkten te bezoeken in Utrecht. Je kan naar de Streekmarkt op de Mariaplaats, waar de heerlijkste producten uit de regio worden aangeboden. En in de Metaal Kathedraal vindt elke eerste zondag van de mand de Bio Markt plaats. Met veel lekkere biologische producten.

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).