Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend - De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend - De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen dit weekend
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Leidsche Rijn Festival
Het Leidsche Rijn Festival strijkt dit jaar neer bij Castellum Hoge Woerd en staat in het teken van dieren! Ga zondag tussen de muren van het Castellum genieten van theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Ooit begonnen als straatfeest van de eerste bewoners van de nieuwe wijk, is het festival in de loop der jaren uitgegroeid tot een professioneel cultuurfestival voor jonge gezinnen met kinderen.

Wanneer: zondag 27 augustus
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Leidsche Rijn Festival

Mossel Festival
De laatste zondag van augustus staat in het teken van Zeeuwse mosselen, frisse wijntjes en lokaal biologisch bier. In Bruinisse is onlangs een mosselgilde opgericht, Mosseldorp. De leden van dit gilde weten als geen ander hoe je mosselen moet bereiden. Zij zullen dit jaar de mosselen verzorgen en ze nemen ook weer oesters mee. De kleinste bezoekers kunnen zich ook vermaken met een springkussen en een schmink- en knutselhoek.

Wanneer: zondag 27 augustus
Waar: Lucasbolwerk, Utrecht
Meer info: Facebook Evenement

De Nationale Nachtvlindertelling (13+)
Tijdens de nachtvlindertelling ga je op zoek naar nachtvlinders met prachtige namen zoals Uilen, Beren en Pijlstaarten. Wil je meer weten over de gewoontes en het nachtritme van deze fascinerende dieren? Samen ga je met een expert op ontdekking. Je mag deze avond ook je tentje opzetten bij Steede Hoge Woerd. Zo kun je extra lang nachtvlinders spotten. En ‘s ochtends krijg je zelfs een lekker ontbijtje!

Wanneer: zaterdag 26 augustus
Waar: Steede Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Nacht van de Vleermuis op Fort bij Rijnauwen (10+)
Ga tijdens de landelijke Nacht van de Vleermuis naar Fort bij Rijnauwen en ontdek de wereld van de vleermuis. Rond september komen honderden vleermuizen om te baltsen en te paren. Daarna kruipen ze in het fort dicht bij elkaar en beginnen ze hun winterslaap. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je alles over dit bijzondere dier. Want hoe werkt dat nou eigenlijk met die echolocatie? Natuurlijk maak je gebruik van een batdetector. Heel misschien zie je daar echte vleermuizen!

Wanneer: vrijdag 25 augustus 
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Over de Brug Festival
Ga samen met je kinderen over de brug: en wel de brug die de wijk Overvecht met het speelbos Gagelbos verbindt! Te voet, op de fiets of zelfs met paard en wagen die je naar het Gagelbos brengt. Een middag vol activiteiten en ontdekken. Lekker sporten met de boswachter, broodjes bakken, hutten bouwen, een hindernisbaan, boog maken en schieten en nog veel meer. Het beloofd weer een vol programma te worden met allerlei avontuurlijke buitenactiviteiten.

Wanneer: zaterdag 26 augustus
Waar: Speelbos Gagelbos, Utrecht
Meer info: website IJsclub Siberia

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).