Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen met oa Pinokkio, vlinders en varen | De Utrechtse Internet Courant Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen met oa Pinokkio, vlinders en varen | De Utrechtse Internet Courant

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen met oa Pinokkio, vlinders en varen

Bier en Appelsap: Uittips voor ouders en kinderen met oa Pinokkio, vlinders en varen
Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Muzikaal sprookje Pinokkio bij Museum Speelklok
Ga luisteren naar het muzikale voorleessprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt. De familievertelling is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi, en neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. En breng natuurlijk ook een bezoek aan het interactieve museum!

Wanneer: 5 en 6 augustus om 15.00 uur
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Allemaal beestjes!
Deze zomervakantie krioelt het van de beestjes in het Universiteitsmuseum.  Doe mee met  ‘Wat leeft er in de vijver?’ en vang waterbeestjes met je schepnet. Je krijgt een loeppotje waarmee je de beestjes goed van dichtbij kan bekijken. In het Universiteitsmuseum zijn ook andere dieren te vinden. In de negen meter hoge skelettentoren vind je allerlei geraamtes en botten, van walvis tot kangoeroe. Doe de skelettentour en neem een kijkje in het Rariteitenkabinet. Heb je ooit het skelet gezien van een nijlpaard? Dat kan in het Universiteitsmuseum!

Wanneer: 5 t/m 20 augustus 
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitscentrum

Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Deze zomer kan je de rupsen en vlinders bewonderen in de Vlinderkas van de Botanische Tuinen. En doe de leerzame en leuke speurtocht van de Medaillewinnaars en dwaal lekker door de prachtige tuinen!

Wanneer: dagelijks t/m 15 september 
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: website Universiteit Utrecht

Allergenenvrije Food Event
Iedere eerste zaterdag van de maand vindt er een Allergenenvrije Food Event plaats op Hoeve Ravenstein. Dus ook op zaterdag 5 augustus a.s. is er weer veel te koop op het gebied van vele voedselallergieën! In de Boerderijwinkel en op de kleinschalige markt is een groot aanbod aan verse producten verkrijgbaar. Het ideale moment om de allergenenvrije vakantielekkernijen aan te schaffen!

Wanneer: zaterdag 5 augustus
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Vaarexcursie Molenpolder (8+)
Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een natuurgebied vlak boven Utrecht. Met een fluisterboot geniet je van de stilte en ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. De gids wijst je onderweg op de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg loop je een stukje over het drijvende land: een bijzondere ervaring!

Wanneer: zaterdag 5 augustus 
Waar: Werkschuur Vechtstreek, Tienhoven
Meer info: website Staatsbosbeheer 

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).