Bierfestival Mout komt in augustus naar Wilhelminapark in Utrecht Bierfestival Mout komt in augustus naar Wilhelminapark in Utrecht

Bierfestival Mout komt in augustus naar Wilhelminapark in Utrecht

Bierfestival Mout komt in augustus naar Wilhelminapark in Utrecht
Het speciaalbierfestival Mout komt van 13 tot en met 15 augustus voor het eerst naar Utrecht. Op het programma staan 200 speciaalbieren, livemuziek en activiteiten.

Het speciaalbierfestival Mout komt van 13 tot en met 15 augustus voor het eerst naar Utrecht. Op het programma staan 200 speciaalbieren, livemuziek en activiteiten.

Eerdere edities vonden al plaats in Nijmegen, Tilburg, Arnhem, Zwolle en Enschede. Deze zomer komt Mout voor de eerste keer naar het Wilhelminapark in Utrecht. Hier strijkt het festival neer, in gezelschap van twintig brouwerijen.

Iedere brouwerij krijgt een eigen vaste tap en verzorgt daarnaast allerlei speciaalbieren op fles en op blik. Ook kunnen bezoekers op een muziekprogramma rekenen met een brede selectie aan genres: van vergeten hits tot boogie, jazz en wereldmuziek.

Proeverijen

Behalve speciaalbier zijn er op het festival verschillende activiteiten, zoals tafelvoetballen, bierbrouwdemonstraties en proeverijen. Volgens de organisatie wordt het festival geheel ingericht volgens de geldende richtlijnen van het RIVM.

“We vinden het fantastisch om voor de allereerste keer met Mout Bierfestival in Utrecht neer te strijken”, zegt Tinus Weijkamp, organisator van het festival. “Na een heftig jaar dat we vooral binnen en thuis hebben doorgebracht, kijken wij ernaar uit om erop uit te gaan en samen te proosten op het leven.”

33 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Eeehhhhh? Corona??

 2. Baliekluiver

  Zullen we vanaf nu de maatschappelijke schade die ontstaat na weer zo’n deltafeest gewoon gaan verhalen op de organisatoren? Als die festivalcowboys moeten rekenen op schadeclaims ipv overheidssteun zal het snel afgelopen zijn met dit soort onverantwoorde evenementen.

 3. Len

  Ah weer zo’n mooi festival met 1 lettergreep!

 4. cas

  Dus dag 1 nadat het heel misschien zou kunnen gaan ze het proberen…. durf niks te zeggen, maar ben heel bang dat het een week of 2 later zou moeten.

 5. Tinus

  Het Wilhelminapark is een MONUMENT. Onbegrijpelijk dat dit gebruikt wordt voor festivals. NATUUR? Rustpunt voor bewoners/ bezoekers??? allemaal ondergeschikt aan de Nederlandse kermis BV: altijd en overal moet er maar vertier zijn. Mag een mens ook ergens tot rust komen?

 6. Erik

  Dit soort festivals zijn net als sprinkhanen. Ze komen en gaan. Vreten alles op en laten de ellende voor anderen. Wanneer grijpt de politiek nou eens in en stopt deze sprinkhanen. Wanneer zijn er ook weer verkiezingen???

 7. Moniek

  Ik moet het nog zien…
  Vandaag werd Nederland rood resp. donkerrood verklaard.

 8. Stadsie

  Huh? NL gaat naar donkerrood… nog niets geleerd? Ignorance is bliss???

 9. Opa Oljeknoet

  Totaal zinloos het park drie dagen te vervuilen en elkaar te besmetten omdat het weer mag en we dit zo lang hebben gemist.
  De winst is voor de organisatoren en de kosten worden afgewenteld.

 10. W

  Wat erg!
  Op naar de 4e Coronagolf!!!
  Baliekluiver, u hebt helemaal gelijk.

 11. Scherpschutter

  Super! Dat is een prachtfestivalletje, dat bovendien natuurlijk perfect veilig in de open lucht gevierd kan worden. Geen tenten neerzetten, combineren met testen voor toegang en klaar; proost!

 12. Otto Nelemans

  Wie vraagt hierom? Waar is de verplichte cursus dronken RIVM richtlijnen hanteren?
  Wie verleent hier in deze tijd vergunningen? Hoe naïef kun je zijn. Verwachten dat dit goed gaat. Inklinkende bodem, herrie en verstoring van de nog resterende fauna.
  Is dit omwoners pesten? Drie dagen alcoholgebruik promoten. Is er nog een wethouder die over de zorg gaat of is die op tijd dronken gevoerd. Is dit wat met het promoten van de Utrechtse cultuur wordt bedoeld?
  Bij mij roept dit alleen maar vragen op. Ik weet de antwoorden al.

 13. Jori

  Ongelooflijk, ongehoord, onverantwoord! Weer een argument om deze stad te verlaten!

 14. Jori

  Ongelooflijk, ongehoord, onverstandig!
  Weer een argument om deze mooie stad te verlaten!

 15. Pee

  De gemeente maakt zich ongeloofwaardig door aan de ene kant alles onder strenge maatregelen te zetten en aan de andere kant bepaalde zaken gewoon door te laten gaan .
  Er word dus niet alles op alles gezet om het virus te bedwingen ,wat natuurlijk de vraag oproept of het wel zo erg gesteld is met corona omdat men toch bewuste risico’s neemt.

 16. PP

  Bizar dat de gemeente Utrecht onder aanvoering van Groen Links en van D’66 geen rekening houdt met het in Utrecht schaarse (monumentale) groen. Twintig deelnemende brouwerijen alsof het niets is: de bodem klinkt nog verder in. En steeds meer bomen leggen het loodje.
  Dit park wordt door veel mensen bezocht die zelf in vrijheid hun eten en drank meenemen. Nu wordt het midden in de zomer afgesloten vanwege het verdienmodel van een commerciële organisator. Chapeau! Gelukkig komen er volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen aan.

 17. Zuilen030

  Volgens mij is in het park elke avond een bierfestival.

 18. El Patron

  Ik ben in Arnhem geweest en goed georganiseerd. Iedereen krijgt een tafel met max. 4 personen en er loopt bediening rond. Eigenlijk een grote Biergarten. Ik kijk er naar uit om lekker lui aan tafel biertjes te drinken met vrienden in het park. Zo’n kleedje in het park is na maanden oncomfortabel aan het worden

 19. Moniek

  Proost, Scherpschutter! Mócht u er zijn (want als ik het goed heb begrepen woont u prinsheerlijk buiten de stad), dan gaat u mij echter niet tegenkomen. Dit stukje Nederland is mij te rood.

 20. Sjiek de friemel

  Je zou van een partij als GroenLinks anders verwachten,dan het zoveelste herriehoreca gebeuren
  GroenLinks loopt aan de riem bij horecapartij D66

 21. Otto Nelemans

  Beste Patron, El Patron, blijf vooral naar Arnhem gaan. Blijf vooral veel biertjes drinken en blijf heel erg aan jezelf denken. Hoe je het park achter laat: vuil, verder ongeklonken en een verder verschraalde fauna, zal je een(bier) worst wezen. De bewoners in Utrecht rond het park, wensen je een leuke reis naar Arnhem.

 22. JdV

  @wim: geen idee maar ik verwacht geen Corona daar. Ook geen Heineken of Grolsch. Eerder wat kleine brouwers.

 23. Bernhard

  Gezellig! Iedereen die een hekel heeft aan bier, vrolijke mensen of bang is voor ‘code donkerrood’ is vrij om thuis te blijven.

 24. Otto Nelemans

  Zo Bernhard. Je hebt het dus ook niet begrepen. De omwonenden willen juist thuis blijven. Veel D66ers daar. Dat gaat veranderen, let maar op. De dieren in het park willen juist rust. Drie dagen lang, het wordt steeds gekker. Je kunt roepen wat je wilt, maar er moet reuring zijn, ten koste van veel.

 25. Fabio

  Yes! Eindelijk weer een bierfestival. Hopelijk ook een festival als herfstbok in oktober.

 26. Baliekluiver

  @Berhard: thuisblijvers nemen hun verantwoordelijkheid, festivalbezoekers kan het allemaal geen barst schelen, zij houden de pandemie aan de gang!

 27. Scherpschutter

  Moniek

  Hoe spijtig dat uw irrationele angsten deze ontmoeting in de weg staan. Het zou me een genoegen zijn geweest om u te midden van het feestgedruis te trakteren op een mooie pot vers gerstenat.

 28. Koel Hoofd

  Wordt dat feestje in monumentaal park gesponsord door Corona#delta?
  Dan zijn hersenloze virussen toch een stuk slimmer dan mensen….

 29. Hans

  Het park wordt uitgewoond door festivals.
  Dat zouden we niet moeten willen.

 30. Katja

  Kijk eens naar de parken, altijd een puinhoop achter laten. Bij festivals idem dito. Oh, wat is de jongere generatie toch begaan met het milieu. En als een bierfestival mag (alcoholverslaving promoten), dan een rokersfestival ook.

 31. Johan

  Iets in mij doet me aan ‘Verknipt’ denken…

 32. Babyboeman

  Zo he, wat een zure mensen in de comments. Dit monumentale park is er natuurlijk uitsluitend voor de rust van de boomers. Middenin de stad een evenement, ongehoord! Schande dat er een festival wordt getolereerd dat zich waarschijnlijk aan de strengste regels ooit zal moeten onderwerpen.

 33. Laatleven

  Wat een ontzettende trieste reacties… als je niet tegen gezelligheid kan ga je lekker ergens op de hei wonen en niet in de stad. Als je bang bent voor Corona sluit je jezelf lekker op en kom je niet buiten, bescherm jezelf :).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).