Bijna geen enkele bezoeker komt zo vaak in TivoliVredenburg als Fred Wondergem | De Utrechtse Internet Courant Bijna geen enkele bezoeker komt zo vaak in TivoliVredenburg als Fred Wondergem | De Utrechtse Internet Courant

Bijna geen enkele bezoeker komt zo vaak in TivoliVredenburg als Fred Wondergem

Bijna geen enkele bezoeker komt zo vaak in TivoliVredenburg als Fred Wondergem
Fred Wondergem bij TivoliVredenburg
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

Menig Utrechter komt regelmatig in TivoliVredenburg, maar er zijn maar weinig mensen die zo vaak in het muziekpaleis komen als Fred Wondergem. In het dagelijks leven is hij senior manager regulatory affairs bij een Amerikaanse multinational, maar in zijn vrije tijd bezocht hij vorig jaar 45 concerten in TivoliVredenburg. Hij legt graag uit waarom hij zo vaak naar concerten gaat, van klassiek tot rock. Ook afspreken doet hij bij voorkeur in TivoliVredenburg.

Vorig jaar ging je 45 keer naar een concert, waarom zo vaak?

“Ik ga jaarlijks wel vaker naar concerten, maar naar TivoliVredenburg ging ik inderdaad 45 keer. En dan tel ik echt de individuele concerten. Als ik zes optredens zie op één dag tijdens festival Le Guess Who? dan tel ik daar maar één van. Maar als ik in de middag naar een concert ga en in de avond naar een andere muzikant, dan tel ik dat als twee. Zo kwam ik vorig jaar inderdaad op 45 keer uit. Als ik nu in mijn agenda kijk voor de komende maanden dan heb ik hier al tien concerten tot begin maart, dat gaat dus hard. Als je plezier hebt dan gaat de tijd snel. Ik ga vaak met vrienden, maar ook alleen. Ik woon hier ook maar tien minuutjes vandaan. Een enkele keer koop ik kort voor een concert een kaartje via Ticketswap en ben ik binnen de drie uur weer thuis en een ervaring rijker.”

Waar komt de passie concerten vandaan?

“Ik kom oorspronkelijk van Walcheren in Zeeland en daar was niet zo heel veel te beleven. Toen ik eenmaal in Utrecht kwam te wonen voor mijn studie bezocht ik gelijk optredens. Toen nog in Tivoli Oudegracht en Vredenburg. Na de opening van TivoliVredenburg is het alleen maar meer geworden en is mijn muzieksmaak ook verder verbreed. Er gebeuren gewoon hele leuke dingen hier. Ik ga bijvoorbeeld niet naar de bioscoop, dat is heel statisch. Het maakt ook niks uit of ik vandaag, morgen of over een week ga, die film blijft hetzelfde. Maar ga ik naar een concert toe, dan gebeurt er echt wat. Je kan verrast worden en elk concert is weer anders, het gaat om de ervaring. Ik kom dan ook niet alleen in TivoliVredenburg. Ik ga ook naar dB’s, Ekko, De Helling en ik heb een eigen stoel in de Kleine Komedie in Amsterdam.”

Wat vind jij, als deskundig bezoeker, van TivoliVredenburg?

“Ik ben hier direct al heel veel geweest, al tijdens de try-outs voor de officiële opening. Er waren wat opstartproblemen met het pand, zo was er in het begin een tekort aan toiletten bij de Ronda en was de ingang lastig te vinden. Maar toch, ik heb het gebouw eigenlijk meteen omarmd. Ik zie het echt als een verticale stad en ik ken de routes in deze ‘stad’. Daarnaast vind ik het mooi dat ze hier in de breedte programmeren. Daardoor ga ik sinds de opening veel vaker naar klassiek. Mijn eerste kennismaking met klassieke muziek was via Pieces of Tomorrow. Een avond klassiek, waar ook dj St. Paul draait, waar geïnterviewd wordt, waar gewoon een biertje gedronken kan worden. Het is ook goedkoper en je kan daarna wat langer blijven hangen.”

Wat waren nog meer favoriete momenten?

“Lastige vraag, want er zijn veel goede optredens geweest in de verschillende zalen. Ik kijk ook echt in welke zaal iemand optreedt, dat maakt namelijk een groot verschil. Zo vond ik het optreden van Savages samen met Bo Ningen tijdens Le Guess Who? in de Ronda te gek. Het optreden van The Dead Brothers in Cloud Nine was ook feest. In Club Nine trad één van mijn grote helden op: Chantal Acda. In de Pandora was The Kik hilarisch en in de Hertz vond ik Pynarello geweldig. Een topper in de Grote Zaal was zeker de hippe dirigent Teodor Currentzis met zijn MusicAeterna!”

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).