Veel nieuwe bockbierfeestjes na afgelasting Bockbierfestival | De Utrechtse Internet Courant Veel nieuwe bockbierfeestjes na afgelasting Bockbierfestival | De Utrechtse Internet Courant

Veel nieuwe bockbierfeestjes na afgelasting Bockbierfestival

Veel nieuwe bockbierfeestjes na afgelasting Bockbierfestival
Het traditionele Bockbierfestival op het Ledig Erf gaat dit jaar niet door
Het halfjaarlijkse Bockbierfestival op het Ledig Erf gaat dit najaar niet door. Reden voor andere horeca om in dit gat te springen. Een overzicht.

Het halfjaarlijkse Bockbierfestival op het Ledig Erf gaat dit najaar niet door. Reden voor andere horeca om in dit gat te springen. Een overzicht.

Het opvallendste alternatief komt vanuit Café Ubica aan de Korte Minrebroederstraat. Zij organiseren samen met Tapperij De Luifel, Ubica Utrecht, Café ‘t Pandje, Café ‘t Neutje, Quignon en Café De Beurs de eerste editie van de Bokkentocht Utrecht. Bedrijfsleider van Ubica, David Lambers, legt uit: “Eigenlijk wilden we hier pas in het Lentebock-seizoen mee beginnen, maar nu het Bockbierfestival niet doorgaat hebben we besloten om alsnog deze herfst kleinschalig te beginnen.”

Lambers heeft de ambitie om de Bokkentocht de komende jaren te laten uitgroeien tot een groots evenement door de hele stad. “Vanaf het Ledig Erf tot aan de Nobelstraat en weer terug naar Wijk C, overal moet je dan op vertoon van een stempelkaart een bockbiertje kunnen halen. Dit jaar beginnen we kleinschalig om te kijken hoe het bevalt. Deze editie is klein en je kan de stempelkaart het hele weekend lang gebruiken.”

Tip? “Bij de Quignon hebben ze het nieuwe bockbier van Oudaen”, besluit Lambers.

Weekenders

In Grand Café Lebowski wordt vanaf vrijdag Bok’s Alternative gehouden. Aankomend weekend zal het café in het teken staan van ‘Bok, Bites & Bonfire’. De bockbierselectie wordt tijdelijk uitgebreid met zes speciale varianten, waar in combinatie met speciale snacks in knusse hoekjes van genoten kan worden.

Op het Stadhuisplein vindt er dit weekend ook een bockbierfeest plaats. In Café de Zaak is het dit weekend Drink Craft not Crap Beer!‘. Van vrijdag tot en met zondag kan er naast een hoop lokale, speciale bockbiertjes ook kennis gemaakt worden met MiniBrew, een manier om thuis je eigen speciaalbier te maken.

Bierhalle

Eerder liet ook al Irish Pub Mick o’Connels weten aankomend weekend flink uit te pakken met bockbieren. “Er zullen zes brouwers komen die hun bier aanbieden, we plaatsen verschillende taps door de zaak heen en net zoals op Ledig Erf moeten mensen eerst een eigen glas halen en kunnen daarmee de verschillende bieren proeven. Het wordt een groot feest.”

In het kielzog van Mick o’Connels heeft Club Poema ook besloten om zich aan te sluiten bij het feest van de Ierse pub. Poema wordt omgebouwd tot een soort bierhalle met bierbanken. Ondanks dat dit volgens de organisatie een kleine knipoog naar het Duitse Oktoberfest is, wordt er tijdens het Bockbierfestival alleen Nederlands bier geschonken.

Bockbier aan de Kade

Op zaterdag is er in Café Orloff aan de Kade een speciaal bockbierfeest. Om 16:00 uur begint de feestavond in het restaurant aan de Oosterkade. Er zijn speciaal voor de gelegenheid bockbieren van Texels Brouwerij, La Chouffe, De Leckere, ‘t Licht en Grolsch aangeschaft.

Zijn we nog een bockbierfeest vergeten? Laat het ons weten!

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Barend

  WE ZULLEN FEESTEN. Hoe dan ook, kost wat kost.

 2. Saar

  Wattttt????? Bockbierfestival gaat niet door??
  Proberen jullie ons te vergiften ofZo???

 3. jacob

  Wat een heerlijke stad is Utrecht toch, Bokbierstad nummer één !

 4. Katja

  “Vanaf het Ledig Erf tot aan de Nobelstraat en weer terug naar Wijk C, overal moet je dan op vertoon van een stempelkaart een bockbiertje kunnen halen”.
  Oftewel, dronken over straat lopen en overal plassen. Lekker dan.

 5. Wim

  Misschien iets voor Lombock?

 6. Gregor

  @Wim
  Leuke! Echter staat de moskee dat niet toe. Het zou ze sieren om op het Moskeeplein een bockbierfestival te organiseren, in combinatie met muntthee.

 7. Katja

  Lentebock, herfstbock…het wachten is op zomerbock en winterbock. Het hele jaar door zuipen. Wat een armoe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).