Meerdere clubs en podia kondigen aan open te gaan op 12 februari; De Helling start al kaartverkoop Meerdere clubs en podia kondigen aan open te gaan op 12 februari; De Helling start al kaartverkoop

Meerdere clubs en podia kondigen aan open te gaan op 12 februari; De Helling start al kaartverkoop

Meerdere clubs en podia kondigen aan open te gaan op 12 februari; De Helling start al kaartverkoop
De Helling in Utrecht
Onder de noemer De Nacht staat op hebben verschillende clubs en podia in Nederland aangekondigd op 12 februari de deuren te open. Ook De Helling in Utrecht is begonnen met de kaartverkoop voor de eerste nachtelijke dansavond in maanden. Het is nog onduidelijk hoe de verschillende gemeentes gaan reageren op de actie.

Onder de noemer De Nacht staat op hebben verschillende clubs en podia in Nederland aangekondigd op 12 februari de deuren te open. Ook De Helling in Utrecht is begonnen met de kaartverkoop voor de eerste nachtelijke dansavond in maanden. Het is nog onduidelijk hoe de verschillende gemeentes gaan reageren op de actie.

De protestactie werd al eerder aangekondigd en zojuist is bekendgemaakt dat het nachtleven nu op 12 februari de deuren willen openen. “Zaterdag 12 februari gaan alle nachtclubs open. Niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht. Ons plan ligt klaar: we bespreken het graag met iedereen die er ideeën over heeft”, is te lezen in een verklaring van de initiatiefnemers.

Onmisbaar voor identiteit

In Utrecht kondigde De Helling woensdagavond ook aan te openen. “Voor liefde. Vrijheid. Extase. Voor iedereen gelijk. Voor niet denken, maar dansen. De Nacht staat op voor zijn wie je alleen in het donker durft te zijn. Waar de dag is voor denken, is De Nacht er voor jezelf met je volle verstand verliezen. Alleen in het donker vervagen grenzen, regels, sociale orde. Daarom is De Nacht onmisbaar voor identiteit. Voor ontdekken. Voor jong zijn. Iedereen verdient De Nacht om zichzelf te leren kennen, of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen.”

De Helling wil om 23.00 uur openen, op het programma staan Adjuma, Ask Me Later, Bastienne, Mauro Moreno en Thrills in +41. De kaartverkoop is ondertussen begonnen. Tickets kosten 2,50 euro. Bezoekers moeten een geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Ook in andere steden kondigen clubs en podia aan open te gaan op 12 februari.

Eerder gingen de horeca, theaters en musea in Utrecht uit protest al open. Daar trad de gemeente tegen op waardoor de locaties weer snel dicht waren.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

13 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Zinloos. Het zal niet genoeg zijn.

  EU-veldmaarschalk Kuipers jast zojuist nog even een forse aansnoering van de maatregelen door de kamer. Uiteraard is ook het voorstel voor het sneller laten verlopen van uw EU QR-sociaalkredietsyssteem er net in de Tweede Kamer doorheen gejaagd, waardoor er vanaf vrijdag ineens 500.000 mensen extra in Nederland middels een rood kruisje buitengesloten zullen worden van het maatschappelijke leven, bovenop de miljoenen die al buitengesloten waren.

  Kun je wel opengaan als horeca, maar wat heb je er aan als je dat QR-sociaalkredietsysteem hanteert en je klandizie binnen een half jaar nog eens gehalveerd zal worden, gelet op het gegeven dat niemand die boosters nog neemt?

 2. Saffie

  Mooi, goed initiatief eindelijk een beetje protest van hun kant.

  * Nu mot ik wel eerlijk zeggen, dat ik er al jaren niet meer kom sinds je binnen niet meer mag roken. Niet dat ik rook, maar wat een geur hing der rond, je rook plotseling alles, zweet, zeik stront daor was geen aftershave tegen opgewassen.

  Maor een goed initiatief, beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen……

 3. Bernhard

  Prima actie. Tijd dat we weer gaan leven met z’n allen. Dansen en mensen ontmoeten in het nachtleven hoort erbij.

 4. Leon

  Een goede en terechte actie. Vrijwel geen enkel ander land heeft het nachtleven zolang dichtgehouden – een plek waar vooral jongeren komen die het leuk willen hebben. Dan krijg je geen prioriteit in een land waar vooral nog wordt gelet op de verzuurde en vergrijsde Nederlander.

 5. Joris

  Dit heeft niks met protesteren te maken. Dit is een dikke middelvinger naar de zorg en de democratie, ja, die deze regels bepaalt, hoe vervelend dat soms ook is.

 6. W

  Terecht! Genoeg geleden voor de cultuur sector en clubs.

 7. JdV

  Nou, eens even kijken of onze daadkrachtige burgermoeder gaat handhaven op deze flagrante overtreding van de corona-regels. Zeer recent gaf ze nog aan het beleid van de landelijke overheid onverkort over te nemen en uit te voeren. Vol verwachting klopt mijn hart. Gelijke monniken gelijke kappen, artikel 1 van de grondwet etc etc. Toch?

 8. The true Vlerk

  Ik begrijp goed dat clubs en podia zich afvragen wanneer zij open kunnen en hier aandacht op willen vestigen. Maar dit statement slaat de plank denk ik mis. Met een dergelijke tekst schrijf je je wat mij betreft een hoek in waar ik mij in elk geval niet wil bevinden.

  ‘Liefde’, ‘vrijheid’, nadruk op restricties en ‘regels’ en die stoutmoedig overtreden: het smaakt te veel naar teksten gebezigd door foute lieden die zich de laatste jaren te veel roeren terwijl zij zich schuilen houden achter zogenaamde vrijheidsbescherming.

  Maar goed, het is maar net hoe je je wil profileren. Een statement dat zakelijk stelt waar het op staat, had mijn sympathie gewekt.

 9. TJA…

  Wat een kul argumenten…

 10. Charles

  Hoezo tijd dat we weer gaan leven…….ik (74) heb elke dag voldoende kunnen drinken en eten, elke dag kilometers in beweging kunnen zijn (sporten), elke dag kunnen klussen en met de hele wereld kunnen ouwehoeren en in mijn jonge jaren twee jaren studie verprutst maar ik heb me niet ziek zwak en misselijk laten lullen door media horeca en schreeuwende lobby.
  Maar goed laten we hopen dat onze volksvertegenwoordigers hun opdracht waarmaken en niet de oren laten hangen naar een hand vol schreeuwers want zolang er niemand is die met welk virus dan ook kan overleggen zullen we ons gewoon moeten aanpassen. Ja en ook ik mis al denken sommige mensen dat ik er boven woon ook mijn terras, koor en dansavonden. Allemaal heel jammer maar daar ga ik echt niet van dood!

 11. Len

  @ Joris: Als je het omdraait en je beseft dat een groot deel van de coronazorg vermijdbaar is, zou je kunnen zeggen dat de middelvinger komt van deze mensen die van de zorg gebruik moeten maken. Alsmede van degenen die de zorg schijnbaar ontoereikend hebben gemaakt.

 12. Scherpschutter

  @Charles

  Van corona gaat ook vrijwel niemand dood. Zelfs minder per dag dan er dood gaan door te struikelen. Letterlijk.

  En nu?

 13. Esrin W.

  Dat kon al veel eerder. Net over de grens met België heb je in de omgeving van Turnhout een ondergrondse kelder waar dikke techno feesten worden gegeven elk einde van de maand. Eind deze maand ga ik wéér.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).