Cultureel Utrecht volgens Sayonara: Op reis in de stad | De Utrechtse Internet Courant Cultureel Utrecht volgens Sayonara: Op reis in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Cultureel Utrecht volgens Sayonara: Op reis in de stad

Cultureel Utrecht volgens Sayonara: Op reis in de stad
Foto: Robert Oosterbroek
Zeg je reisgidsen, dan zeg je onder andere time to momo. Time to momo maakt al 20 jaar gidsen waarmee je in je eigen tempo een stad kunt ontdekken. Dat gebeurt aan de hand van tips van ‘locals’. In Utrecht is dat Sayonara Stutgard. Ze blogt over de stad. Utrecht kent voor Sayonara geen geheimen meer. Wat zijn haar favoriete hotspots?

Zeg je reisgidsen, dan zeg je onder andere time to momo. Time to momo maakt al 20 jaar gidsen waarmee je in je eigen tempo een stad kunt ontdekken. Dat gebeurt aan de hand van tips van ‘locals’. In Utrecht is dat Sayonara Stutgard. Ze blogt over de stad. Utrecht kent voor Sayonara geen geheimen meer. Wat zijn haar favoriete hotspots?

Welke drie plekken moet je bezoeken als je voor het eerst in de stad bent?

“De Dom natuurlijk! Daarnaast blijft het leuk om vanaf de Oudegracht naar het Ledig Erf te lopen. Ik zal dan ook even een picknickpauze in Lepelenburg nemen.”

Wat vind jij het mooiste kenmerk van de stad Utrecht?

“Het dorpse gevoel dat de stad met zich meedraagt.”

Wat is de beste plek om te genieten van de zomer in Utrecht?

“Als het warm is, hang ik het liefst op het terras van Rabarber op de Zadelstraat. Zij hebben de lekkerste gerechten op de lunchkaart en het terras staat in de schaduw. Rond vier uur heb je zon en als je dan naar rechts kijkt, zie je hoe de zon de Domtoren belicht – het is mijn favoriete moment van de dag.”

Waar in Utrecht heb jij het gevoel dat je op vakantie bent?

“Strand Oog in Al, by far. Lekker langs het water een biertje drinken.”

Het beste terras om een beetje bij te kleuren in de zon vind je in/op/aan…

“Rotsoord is wel een happening. Kies een terras uit aan het water en je zit zeker weten goed.”

Gezelligste stukje Utrecht?

“De Amsterdamsestraatweg blijft altijd in mijn hart. Van de eigenaar van de tattooshop op de hoek die altijd buiten zit tot de kippen in het Julianapark en veel verder.”

Als je tot rust wil komen, waar ga je dan heen?

“Ik fiets dan vaak richting de Uithof. Achter de Cambridgelaan heb je de Kromme Rijn en een paar mooie rustplekjes waar ik kan lezen zonder gestoord te worden.”

Wat zijn in jouw ogen dé culturele hotspots van Utrecht?

“Als je nieuwe bandjes wil ontdekken, ga dan naar de Ekko. Casco is ook een unieke plek. Zij hebben moderne kunsttentoonstellingen, maar zij organiseren ook vaak leerzame bijeenkomsten. Hun binnentuin is overigens een oase in de binnenstad. De Culturele Zondagen in de zomer blijven ook heel erg leuk om te bezoeken.”

Culinair genieten kan ik bij…

“Anan op de Voorstraat en Saowapa op de Nicolaasstraat.”

Waar drink je het lekkerste biertje?

“De Voortuin op de Voorstraat. Maar ook Rubens Proeflokaal op de Nieuwegracht blijft een bijzondere ervaring.”

Meest Utrechtse horeca-aangelegenheid in de Domstad?

“Ik hoorde laatst dat er een karaoke-bar was in Wijk C. Ik heb voor de deur gestaan, maar ik durfde niet naar binnen.”

Romantisch naar de film met de liefde van je leven doe je bij…

“De kleine zaal van Springhaver. Hoeveel stoelen heeft die zaal ook al weer? 10? Haha.”

Wat is je lievelingswinkel in Utrecht?

“Voor mijn boeken ga ik altijd naar Savannah Bay. Een ander pareltje is de sieradenwinkel Sirado.”

Hoe ziet jouw ideale dagje Utrecht er uit?

“Ik begin met een brunch bij Teds, daarna loop ik naar Lepelenburg om een boek te lezen. Aan het eind van de middag haal ik een ijskoffie bij the Village, om vervolgens door te lopen naar de Parade. Misschien zie ik drie voorstellingen, misschien maar één. In ieder geval drink ik een beetje sangria, zit sowieso in het laatste rondje van de zweefmolen en ik sluit de nacht af met een duik in de Maarseveense Plassen.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).