Dagtip: Aftrap van Festival Oude Muziek | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Aftrap van Festival Oude Muziek | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Aftrap van Festival Oude Muziek

Dagtip: Aftrap van Festival Oude Muziek
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Festival Oude Muziek
Waar
Diverse locaties
Hoe laat
aftrap 13:00
Prijs
Verschillende prijzen per concert 

Vanaf vrijdagmiddag zal Utrecht tien dagen lang in het teken staan van de 14e en 15e eeuw. Het jaarlijks terugkerende Festival Oude Muziek strijkt weer neer in de Domstad en doet bezoekers zich wanen in de tijd van de Bourgondische hertogen. Optredens vinden plaats op verschillende plekken in de binnenstad, in historische plekken als de Paushuize, maar ook in het moderne TivoliVredenburg.

Het festival draagt dit jaar het thema Het Bourgondische Leven, en dat vertaalt zich in de uitbundige muziek. Denk daarbij aan overvloed en weelde, grootse polyfonie, opera en dans. Om dat thema luister bij te zetten zal het festival vrijdag worden afgetrapt in de Jacobikerk door dirigent Paul van Nevel en het Huelgas Ensemble. Om 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur zal het gezelschap middels een Bourgondisch alfabet een ode brengen aan de componisten van het Bourgondische hof. Een ware prelude op het festival.

Om 19.00 uur zal de feestelijke openingsavond beginnen met klokgelui uit de Domtoren, waarna stadsbeiaardier Malgosia Fiebig de klokken zal bespelen. Het openingsconcert De Blijde Intrede begint om 20.00 uur in paradevorm en biedt vier verschillende muzikale momenten in de Utrechtse binnenstad. Meer informatie over het programma vindt u hier.

Het Utrechtse Festival Oude Muziek is een succes. In 2017 werd het evenement nog uitgeroepen tot beste festival van Europa en trok het een recordaantal bezoekers. Dit jaar won het festival een prijs voor duurzaamheid. Met een speciaal programma probeert de organisatie dit jaar ook het jonge publiek te bereiken.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).