Dagtip: bijzondere documentaire Tanzania Transit in ’t Hoogt | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: bijzondere documentaire Tanzania Transit in ’t Hoogt | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: bijzondere documentaire Tanzania Transit in ’t Hoogt

Dagtip: bijzondere documentaire Tanzania Transit in ’t Hoogt
Filmtheater 't Hoogt. Foto: Robert Oosterbroek
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat: Tanzania Transit
Waar: ‘t Hoogt
Hoe laat:
19.15 uur
Prijs
€9,50

De Nederlandse documentairemaker Jeroen van Velzen maakte een bijzondere treinreis door Tanzania. In de documentaire volgen we Rukia, Peter en Isaya, terwijl ze hun reis van drie dagen en nachten maken met de trein die het Afrikaanse land doorkruist. Onderweg vertellen zij hun levensverhalen, die hun kracht om te overleven tonen.

Rukia is een onafhankelijke vrouw, die haar eigen bar runt bij de mijnen in de woestijn, een keiharde mannenwereld. Haar doel van deze reis is een plek te vinden waar zij een nieuw leven kan beginnen. Isaya, een oude Masai, zit in het armste gedeelte van de trein met zijn kleinzoon William op weg terug naar zijn familie in de ‘bush’. In de trein worden zij geconfronteerd met de vooroordelen die medepassagiers hebben jegens Masai. Peter reist eerste klas. Ooit was hij de leider van een grote misdaadbende, maar nu is hij een machtige dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelingen te laten betalen voor zijn dubieuze diensten. Deze drie personages hebben één ding gemeen: hoe uitzichtloos hun leven soms ook was, altijd vonden ze een manier om door te gaan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).