Dagtip: De toekomstige trends en de rol van de fiets in TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: De toekomstige trends en de rol van de fiets in TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: De toekomstige trends en de rol van de fiets in TivoliVredenburg

Dagtip: De toekomstige trends en de rol van de fiets in TivoliVredenburg
Het kruispunt tussen het Vredenburg en het Smakkelaarsveld is het drukste fietspunt van Nederland. Archiefbeeld DUIC
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Ode aan de fiets?
Waar TivoliVredenburg
Hoe laat 20:00 – 21:30 uur
Prijs
Gratis (maar wel aanmelden)

Utrecht is een van de beste fietssteden ter wereld. Onze grootste fietsenstalling haalde de internationale pers, net zoals de groene golf voor fietsers. Een fietswalhalla? Dat is de vraag. Want er is ook kritiek. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat 35% van de Utrechtse fietsers zich onveilig voelt.

Deze avond worden de nieuwste trends in de fietswereld bekeken en wordt de toekomstige rol van de fiets geschetst. Hoe kan het veiligheidsgevoel van fietsende Utrechters omhoog? Nemen andere landen ons als voorbeeld of kunnen wij nog veel leren van het fietsbeleid in sommige fietsvriendelijke wereldsteden?

De sprekers zijn onder andere fietsprofessor Marco te Brömmelstroet, adviseur Simone Jorink (Movares) en projectmanager Edward Douma (Dutch Cycling Embassy).

Reserveer je ticket hier.

4 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Juis bij TiVre zou een zebrapad niet misstaan. Als voetganger is oversteken van het tweezijdige fietspad bijna niet te doen. De gemeente zou met spoed in het midden van het Vredenburg een zebrapad moeten aanleggen dat van de ene zijde naar de andere zijde loopt, inclusief de busbaan ( waar idioot hard word gereden). Ter hoogte van de Willemstraat is een prima plek daarvoor.

 2. Domtiedom

  Daar hebben JvD weer met zijn negatieve commentaren. Met zeiken op een site los je geen problemen op. Bovendien, maakt het lenteweer U niet vrolijk? Ga de deur eens uit en geniet van het leven.

  NB: Er ligt daar een knoepert van een vluchtheuvel, je kan op je gemak oversteken.

 3. JdV

  Daar hebben we Domtiedom. Te domtiedom om namen goed te spellen. En mijn commentaar gaat niet primair over de rijbaan, maar in eerste instantie over het fietspad aan de TiVre zijde. Nooit gemerkt dat daar een vluchtheuvel ligt. Wel gemerkt dat er bijna dagelijks riskante situaties ontstaan omdat de stroom fietsers van beide kanten dermate groot is dat voetgangers geen eens bij de door u genoemde vluchtheuvel kunnen komen. Voetgangers moeten lang wachten en gokken soms maar dat de fietsers wel zullen remmen of uitwijken, met frequente bijna-ongelukken tot gevolg.
  Oproepen om daar iets aan te doen is in ieder geval constructiever dan uw bijdrage in deze.

 4. Hans

  Het drukste fietspunt van Nederland dat er zo uitziet? En vervolgens op een plek waar je op die Gordiaanse knoop uitkijkt een avond organiseren over de vraag waarom fietsers zich onveilig voelen?
  Ik zeg: zorg dat er met spoed een veilig verkeersknooppunt komt dat recht doet aan de tienduizenden fietsers die hier dagelijks overheen komen. En niet pas in 2030 (of een paar jaar later, wegens vertragingen bij de ‘gebiedsontwikkelingen’)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).