Dagtip: Debat over onze ‘langeafstandsoorlog’ in Syrië en Irak - De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Debat over onze ‘langeafstandsoorlog’ in Syrië en Irak - De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Debat over onze ‘langeafstandsoorlog’ in Syrië en Irak

Dagtip: Debat over onze ‘langeafstandsoorlog’ in Syrië en Irak
TivoliVredenburg - Archiefbeeld DUIC
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft een dagtip!

Wat Debat: Onze langeafstandsoorlog in Syrië en Irak
Waar
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11
Hoe laat
20.00 uur tot 22.00 uur
Prijs
Gratis

Nederland is op dit moment militair betrokken bij een ‘langeafstandsoorlog’ in het Midden-Oosten. In de strijd tegen Islamitische Staat wordt er met onbemande drones en straaljagers gebombardeerd door een internationale coalitie, waarvan Nederland deel uitmaakt.

Het Uglobe Café organiseert in samenwerking met Intimacies of Remote Warfare, PAX en Airwars een debat over dit onderwerp.

Samen met conflictdeskundige Lauren Gould, mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld, Maike Awater van Airwars en journalist Eva Huson wordt de oorlog onder de loep genomen. Hoe precies zijn de bombardementen en vallen er onnodige slachtoffers? Hoe kunnen wij ons informeren over de oorlogen die in onze naam worden gevoerd?

De toegang is gratis, maar je kan vast een kaartje reserveren via de website van TivoliVredenburg.

1 Reactie

Reageren
  1. Hulya

    Misschien komt er wel vrede als er rechtstreeks met de betrokken partijen wordt gesproken over de oorlog. Daarna vraag ik me af of deze misdaden ooit worden bestraft, want hier op straat worden we toch ook opgepakt voor 1 overtreding? Alle regels zijn toch voor veiligheid gemaakt?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).