Dagtip: Debat tussen directeur-generaal AIVD en hoogleraar Beatrice de Graaf over sleepwet - De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Debat tussen directeur-generaal AIVD en hoogleraar Beatrice de Graaf over sleepwet - De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Debat tussen directeur-generaal AIVD en hoogleraar Beatrice de Graaf over sleepwet

Dagtip: Debat tussen directeur-generaal AIVD en hoogleraar Beatrice de Graaf over sleepwet
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Who watches the watchmen?
Waar Jacobikerk
Hoe laat 19.30 deuren open, 20.00 uur start
Prijs Donatie

De directeur-generaal van de AIVD Rob Bertholee gaat in de Jacobikerk in Utrecht in gesprek met hoogleraar Beatrice de Graaf over de sleepwet. Dit in aanloop naar het referendum op 21 maart over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

“Is de nieuwe Wet Inlichtingen-en Veiligheidsdiensten een privacy schendendsleepnet of een veiligheidbiedend vangnet?” Met deze vraag kondigt de Jacobikerk een avond aan over de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, of zoals in de volksmond: de sleepwet.

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen maar wordt er ook gestemd voor het referendum over deze wet. Reden voor Jacobidebat om een debat te organiseren. Vragen die aan bod komen: Tegen welke gevaren beschermt deze nieuwe wet? Welke informatie hebben de diensten daarvoor nodig? Welke bevoegdheden van de geheime diensten noodzakelijk voor onze veiligheid? Hoe staat het met waarborgen om de privacy van burgers te beschermen?

Hoogleraar aan de Universiteit Utrecht Beatrice de Graaf gaat met directeur-generaal van de AIVD Rob Bertholee van gedachten wisselen over het onderwerp. De avond in de Jacobikerk is gratis, maar de organisatie laat weten wat dat een bijdrage voor onkosten wordt gewaardeerd.

De toegang is gratis, een bijdrage voor de onkosten wordt gewaardeerd. De avond begint om 20.00; vanaf 19:30 is er koffie/thee. Na afloop is er een borrel.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).