Dagtip: debatteren over technologie en goddelijkheid in Camping Ganspoort | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: debatteren over technologie en goddelijkheid in Camping Ganspoort | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: debatteren over technologie en goddelijkheid in Camping Ganspoort

Dagtip: debatteren over technologie en goddelijkheid in Camping Ganspoort
Camping Ganspoort
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat NieuwLicht Café
Waar
Camping Ganspoort
Hoe laat
 19.30 uur
Prijs
Gratis 

Vanavond organiseert de EO het eerste NieuwLicht Café in Utrecht. NieuwLicht is het debatprogramma van de omroep en met dit programma trekken ze nu het land in.

“Technologische ontwikkelingen zorgen automatisch voor meer gevaar”, dat is de stelling van Reinier Sonneveld in zijn nieuwe boek ‘Gids voor de laatste dagen’. Sonneveld, theoloog en schrijver, luidt de noodklok voor de technologische ontwikkelingen. Destructieve techniek als automatische wapens kunnen onze ondergang betekenen.

NOS tech-journalist Kasteleijn is veel genuanceerder over de technologische ontwikkelingen: “Technologie brengt ons ook heel veel comfort. We moeten niet alleen maar bang zijn voor de ontwikkelingen. Het is goed om vragen te stellen bij nieuwe ontwikkelingen: wat betekent het voor ons en wat zijn de goede en verkeerde kanten?”

Tijdens NieuwLicht gaat het over technologische ontwikkelingen, de ethische kant hiervan en de vraag of nieuwe technologie ons goddelijk maakt. Het NieuwLicht Café is bedoeld als plek van ontmoeting, gesprek en debat rond belangrijke thema’s.

Maakt nieuwe technologie ons goddelijk? Dat is de vraag die presentator Tijs van den Brink vanavond stelt aan Reinier Sonneveld en Nando Kasteleijn.

Het event is vrij toegankelijk, maar er is een beperkt aantal plaatsen. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer dan hier.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).