Dagtip: Expositie 'Leven in de Schaduw' van Sacha de Boer op Janskerkhof - De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Expositie 'Leven in de Schaduw' van Sacha de Boer op Janskerkhof - De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Expositie ‘Leven in de Schaduw’ van Sacha de Boer op Janskerkhof

Dagtip: Expositie ‘Leven in de Schaduw’ van Sacha de Boer op Janskerkhof
Fotografe Sascha de Boer maakte portretten van kinderen met albinisme in Tanzania (Beeld: Liliane Fonds)
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Expositie ‘Leven in de Schaduw’
Waar
Janskerkhof
Hoe laat
De hele dag
Prijs
Gratis 

Vanaf donderdagmiddag is op het Janskerkhof de expositie ‘Leven in de Schaduw’ van fotografe Sacha de Boer te zien. Zij maakte in Tanzania indrukwekkende fotoportretten van vier kinderen met albinisme. De bijzondere buitenexpositie is gratis te bezoeken. Zie en hoor de verhalen van Sabato, Lightness, Shija en Nuru, kinderen die door hun beperking noodgedwongen – letterlijk en figuurlijk – in de schaduw leven.

Albinisme is een aangeboren aandoening, waarbij onvoldoende pigment wordt aangemaakt in huid, haar en ogen. In Tanzania heerst er een hardnekkig bijgeloof dat de organen en ledematen van mensen met albinisme geluk brengen. Daarom worden zij opgejaagd, verminkt en vermoord.

De expositie blijft tot en met 25 juli te zien op het Janskerkhof, bij het standbeeld van oogarts professor F.C. Donders. Toepasselijk, omdat albinisme vaak samengaat met oogklachten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).