Dagtip: Gratis concerten tijdens start van European Brass Band Championships 2018 | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Gratis concerten tijdens start van European Brass Band Championships 2018 | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Gratis concerten tijdens start van European Brass Band Championships 2018

Dagtip: Gratis concerten tijdens start van European Brass Band Championships 2018
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Start European Brass Band Championships 2018
Waar Diverse locaties binnenstad en ZIMIHC theater Zuilen
Hoe laat Vanaf 13.00 uur
Prijs
Gratis

Vandaag gaan de European Brass Band Championships 2018 (EBBC2018) van start in Utrecht. Een week lang bruist de stad van de blaasmuziek. Duizenden liefhebbers en muzikanten komen van heinde en verre, zelfs vanuit Zuid-Afrika, Japan en Australië, naar Utrecht om mee te maken wie dit jaar de felbegeerde kampioenstitel mee naar huis neemt. EBBC2018 bestaat uit verschillende concertwedstrijden (voor solisten, brassbands en jeugd), gratis toegankelijke voorrondes en openluchtconcerten in de stad.

Vandaag wordt het winkelend publiek in de binnenstad getrakteerd op gratis pop-upconcerten. Utrechtse verenigingen, ensembles en bigbands verzorgen optredens op de Stadhuisbrug en vanuit langsvarende bootjes. Daarnaast kunnen amateurmuzikanten, dirigenten, componisten, bestuurders, (semi-)professionals en andere geïnteresseerden in blaasmuziek in ZIMIHC theater Zuilen hun hart ophalen met gratis inspirerende lezingen, gezellige netwerkmomenten, leerzame workshops van trompettist Rik Mol en tubaïst Dave Kutz en een netwerklunch met cornettist en dirigent Russel Gray. De dagprogramma’s sluiten af met concerten van de nationale brassbandkampioenen van België en Nederland. Raadpleeg voor meer informatie de website van de organisatie.

1 Reactie

Reageren
  1. PH waarde 2

    – ‘De dag na Koningsdag, wat zullen we dan eens organiseren?’

    Zimihc: ‘Laten we 5 brassbands de gracht opsturen en iedereen die een kater heeft eens ff lekker uit hun nest blazen’.

    – ‘Uitstekend idee!

    Grmbllmrmmbbllrr.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).