Dagtip: Hardlopen in Amelisweerd tegen de kap van bomen | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Hardlopen in Amelisweerd tegen de kap van bomen | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Hardlopen in Amelisweerd tegen de kap van bomen

Dagtip: Hardlopen in Amelisweerd tegen de kap van bomen
De A27 bij Amelisweerd
Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? LEVEN! geeft iedere dag een dagtip!

Wat Run voor Amelisweerd en het klimaat
Waar Start op parkeerterrein van Zwembad de Krommerijn
Hoe laat Van 19.00 tot 22.00 uur
Prijs Gratis

Als je de week lekker sportief wilt breken én een hart hebt voor het mooie Amelisweerd kun je vanavond meelopen tijdens de run voor Amelisweerd. Kinderen zijn welkom en je hoeft geen topsporter te zijn om mee te lopen.

De organisatoren willen zich hard maken tegen de kap van ruim 800 bomen in het gebied en met deze run willen ze laten zien hoe mooi het is. Je kunt kiezen voor drie of zes kilometer.

LEVEN!

LEVEN!

LEVEN! Is hét lifestyle magazine voor de regio Utrecht. Met mooie verhalen en reportages laten wij zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Van mode, interieur en horeca tot kunst, wetenschap en onderwijs. Vanaf 2019 zullen wij steeds vaker te vinden zijn op DUIC.nl.

Profiel

2 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Zijn die bomen nog niet gekapt dan als onderdeel van bouwrijp maken? De afgelopen periode is er al een hele strook bomen verwijderd. Of was dit weer 1 van de vele mooie natuurbeheer projectjes? Zo ja, dan is de uiteindelijke schade nu al veel groter dan de 800 bomen alleen?

  Als vervent hardloper was me al opgevallen dat er veel gezaagd en ‘beheert’ werd namelijk..

 2. Erwin

  Aha ik zie het al:
  https://www.nu.nl/utrecht/5691200/gemeente-gaat-mogelijk-150-bomen-kappen-bij-nieuw-amelisweerd.html

  Nou die zijn gekapt hoor, zoals het betaamd wordt er niks terug geplant. Dit alles onder toezicht van Groenlinks, die werkelijk niks voor elkaar krijgt op natuurbehoud of uitbreiding.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).