Dagtip: Klooster Museum Catharijneconvent viert 550ste verjaardag met tentoonstelling 'Shelter' - De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Klooster Museum Catharijneconvent viert 550ste verjaardag met tentoonstelling 'Shelter' - De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Klooster Museum Catharijneconvent viert 550ste verjaardag met tentoonstelling ‘Shelter’

Dagtip: Klooster Museum Catharijneconvent viert 550ste verjaardag met tentoonstelling ‘Shelter’
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Tentoonstelling ‘Shelter’
Waar
Museum Catharijneconvent
Hoe laat
Van 10.00 uur tot 17.00 uur
Prijs
Vanaf 7 euro 

Het klooster van Museum Catharijneconvent bestaat deze zomer 550 jaar en dat wordt gevierd met de tentoonstelling Shelter: A Contemporary Intervention. Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, is gastconservator van de tentoonstelling.

Gedurende de gehele zomer zal het klooster onderdak bieden aan een aantal door hem geselecteerde hedendaagse topstukken uit de collectie van het Centraal Museum, aangevuld door stukken uit de rijkscollectie van het Catharijneconvent.

Shelter staat in het teken van de rust, de ruimte en het voormalige gebruik van het eeuwenoude kloostermonument. De tentoonstelling bestaat onder andere uit werken van Damien Hirst, Marlene Dumas, Jan Taminiau en Rembrandt van Rijn. Voor de echte kunstliefhebber start er elke dag om 14.30 uur een zogenoemde instaprondleiding.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).