Dagtip: Nieuwjaarsconcert in Domkerk & Muzikale dichtersavond in Schiller Theater - De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Nieuwjaarsconcert in Domkerk & Muzikale dichtersavond in Schiller Theater - De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Nieuwjaarsconcert in Domkerk & Muzikale dichtersavond in Schiller Theater

Dagtip: Nieuwjaarsconcert in Domkerk & Muzikale dichtersavond in Schiller Theater
De Domkerk - Archiefbeeld DUIC
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Nieuwjaarsconcert Domorganist Jan Hage
Waar Domkerk
Hoe laat vanaf 15:30
Prijs
Gratis (collecte bij uitgang)

In de reeks Zaterdagmiddagmuziek Domkerk Utrecht zal vandaag het jaar 2018 worden ingeluid met het Nieuwjaarsconcert van Domorganist Jan Hage. Traditiegetrouw zal zijn programma zijn opgebouwd uit verzoeknummers die ingediend werden door zijn publiek. Om het verrassingselement in ere te houden wil Jan Hage zijn programma nog niet verklappen.

Wat “In vertrouwen” muzikale dichters avond
Waar Schiller Theater, Minrebroederstraat 11
Hoe laat vanaf 20:30
Prijs
€16,-

Place Royale
Tien dichters werkten gedichten uit tot muzikale kunstwerken onder begeleiding van Caroline in’t Veld en Johan Fransen. Onder hen Steef Schinkel van het Schiller Theater “Place Royale”. Het resultaat is veel meer dan een muzikaal album met gesproken poëzie geworden. In de voorstelling “In Vertrouwen” ziet de bezoeker hoe kunstenaars samen live hun werk verbinden. Rappend, improviserend, ambachtelijk, steeds recht uit het hart. In het Vlaams, in het Fries, Papiamento. Van fluisterend tot funky. De finale opzwepend met een dans van Nelson Carilho.

Het album van dit project werd gefinancierd via crowdfunding platform Voor de Kunst. In elf dagen was het doelbedrag bijeen. Het project stond zelfs in de top 5 van meest populaire projecten op het hele platform. Laat je vanaf de eerste klanken meenemen in een kwetsbare wereld en beleef mee hoe kunstenaars samen improviseren. Noem het voordrachtskunst, noem het kleinkunst. Het past in geen enkel hokje. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).