Dagtip: Opening Gaudeamus Muziekweek met serenade op de singel | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Opening Gaudeamus Muziekweek met serenade op de singel | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Opening Gaudeamus Muziekweek met serenade op de singel

Dagtip: Opening Gaudeamus Muziekweek met serenade op de singel
TivoliVredenburg - Archiefbeeld DUIC
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Gaudeamus Muziekweek
Waar
Catharijnesingel, voor TivoliVredenburg
Hoe laat 19.00 uur
Prijs
 Gratis

De Gaudeamus Muziekweek wordt vandaag geopend met een bijzonder concert op het water: de Singel Serenade. De musici spelen op rondvarende bootjes in de Utrechtse Catharijnesingel. Afhankelijk van windrichting en choreografie van de boten ten opzichte van het koor ervaart het publiek op de kade steeds een ander gedeelte van de muziek.

Speciaal voor dit concert schreven de componisten Richard Baker, Yannis Kyriakides en Ondřej Adámek een nieuw werk voor een scala aan instrumenten, waaronder trombone, accordeon, percussie, stem en elektronica. De drie nieuwe werken smelten samen tot één collage en brengen een muzikale ode aan de stad en haar grachten.

De Gaudeamus Muziekweek is van woensdag 5 tot en met zondag 9 september in Utrecht. Tijdens het festival voor jonge muziekpioniers ervaar je nieuwe geluiden en ontdek je de laatste ontwikkelingen in de muziek. Zonder genres, labels of hokjes.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).