Dagtip: Tegenlicht Meet Up over vleeskwekers | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Tegenlicht Meet Up over vleeskwekers | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Tegenlicht Meet Up over vleeskwekers

Dagtip: Tegenlicht Meet Up over vleeskwekers
Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Tegenlicht Meet Up – vleeskwekers
Waar
Centrale Bibliotheek
Hoe laat
Vanaf 19.00 uur
Prijs
Gratis 

De publieke belangstelling voor kweekvlees is in Nederland groot, de mogelijkheid om het hier op de markt te brengen blijkt echter ingewikkeld. Het Ministerie van Volksgezondheid beschouwt kweekvlees als ‘novel food’, een nieuw voedingsmiddel dat nog niet is goedgekeurd door de EU, en vertraagt hiermee de introductie van kweekvlees.

Met deze weerstand wordt het veranderen van de wereldwijde vleesproductie- en consumptie een race tegen de klimaatklok. Kortom: kweekvlees is werkelijkheid. Het is er en we kunnen het maken. De vraag is: willen we het ook? Praat tijdens deze Tegenlicht Meet Up in de centrale bibliotheek mee over de toekomst van gekweekt vlees.

3 Reacties

Reageren
 1. cas

  Is het veilig? dat is een mooie vraag. Dat is alleen over een lange termijn te constateren (kijk naar gebruik van asbest). De bedrijven die dit soort producten maken worden ondersteund door investeerders die snel geld terug willen zien. Je snapt dan wel dat vanuit hun kant nooit een objectief oordeel daar over kan komen.
  De tijd zal het leren, maar het risico mogen anderen op zich nemen.

 2. Bram de Goede

  Kweekvlees is net zo (on)veilig als gewoon vlees. Door extra onderzoek te eisen laten wij onze technologische voorsprong verspelen en gaat China er met de kennis van door. Regering doe er wat aan.

 3. Fred

  Zolang kweekvlees met duidelijke etiketten erop in de winkels komt lijkt het me prima, de moderne “gelovigen” kunnen dan zelf testen of het bevalt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).