Dagtip: Terug in de tijd op bouwtrein Haarzicht | De Utrechtse Internet Courant Dagtip: Terug in de tijd op bouwtrein Haarzicht | De Utrechtse Internet Courant

Dagtip: Terug in de tijd op bouwtrein Haarzicht

Dagtip: Terug in de tijd op bouwtrein Haarzicht
Bouwgebied Haarzicht Vleuten. Bron: www.haarzichtvleuten.nl
Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Heb je vandaag nog geen plannen? DUIC geeft iedere dag een dagtip!

Wat Publieksdagen opgravingen Haarzicht
Waar
Bouwterrein Haarzicht aan de Thematerweg
Hoe laat
Van 12.00 tot 16.00 uur
Prijs
Gratis

Nieuwbouwwijk Haarzicht wordt gebouwd op een locatie met een rijke historie, en een rijke bodem. Onder leiding van Erik Graafstal deed de Archeologische Dienst Utrecht de afgelopen weken opgravingen. Er zijn bijzondere vondsten gedaan en deze worden onder andere vandaag tentoongesteld.

Er zijn bewoningssporen gevonden uit de midden- en late ijzertijd, de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen. In de ijzertijd heeft er een riviertak van de Rijn door het gebied gestroomd. Vooral in de eindfase, toen de rivier wat rustiger werd, boden de oeverwallen goede mogelijkheden voor bewoning en akkerbouw. En dat zie je nu terug. Vandaag is de laatste dag van de publieksdagen.

Opgeven is niet nodig en de entree is gratis. Bezoekers kunnen zich melden bij bouwterrein Haarzicht aan de Thematerweg. Parkeren kan op diverse terreinen langs de Thematerweg. Volg hiervoor de verkeersaanduidingen. De organisatie raadt aan om lopend of op de fiets te komen.

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).