De beste uittips voor het weekend in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Donderdag Lezing: PechaKucha Night Utrecht over (100 jaar) De Stijl

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Donderdag

Film: Horrorpremières

Horrorliefhebbers opgelet! Donderdagavond is er een speciale premièreavond in het Louis Hartlooper Complex met alleen maar horrorfilms. De films worden ingeleid door het filmmagazine Schokkend Nieuws, dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms, en bezoekers krijgen een gratis drankje. Op het programma staan het Frans-Belgische horrordrama Raw en de Amerikaanse horrorthriller Get Out. Er zijn kaartjes per film, maar ook combitickets verkrijgbaar.

Donderdag

Lezing: PechaKucha Night Utrecht over (100 jaar) De Stijl

Wil je je laten inspireren? PechaKucha Utrecht geeft een podium aan heel creatief Utrecht om hun werk te delen met iedereen die geïnteresseerd is. Twaalf sprekers laten ieder twintig afbeeldingen zien en mogen per beeld twintig seconden vertellen. Tijdens deze aflevering laten verschillende Utrechtse makers, denkers en doeners zien hoe de kunststroming De Stijl honderd jaar na de oprichting ervan invloed heeft op hun werk.

Do t/m za

Dansfestival: Moving Futures

Deze donderdag, vrijdag en zaterdag is het reizende festival Moving Futures in Utrecht. In Theater Kikker kun je bijzondere dansvoorstellingen bekijken van aanstormend choreografietalent. Naast de voorstellingen kun je ook zelf dansen bij de openbare dansworkshop of tijdens een introductie leren hoe je dans kunt bekijken en begrijpen.

Zaterdag

Evenement: Record Store Day

Op de jaarlijkse, wereldwijde Record Store Day promoten onafhankelijke platenwinkels over de hele wereld hun branche. Deze zaterdag vindt het evenement ook in Utrecht weer plaats. De hele dag kun je op zoek naar bijzondere uitgaven van platen. Bij Plato zijn er instores van Spinvis, Mysterons en Dave Douglas. Ook Broese doet dit jaar mee: daar zie je onder meer Aafke Romeijn en Bewilder optreden. Aan het eind van de dag kun je door naar de afterparty in EKKO. Daar zijn optredens van onder meer Stuff en The T.S. Eliot Appreciation Society.

Zaterdag

Concert: Moss & Amber Arcades

Zaterdagavond zie je in TivoliVredenburg twee van Nederlands interessantste bands optreden. De licht-experimentele Amsterdamse gitaarband Moss bestaat alweer 12,5 jaar en bracht afgelopen februari hun vijfde plaat uit. Achter Amber Arcades gaat de Utrechtse Annelotte de Graaf schuil, die met het in New York opgenomen Fading Lines (2016) een droomdebuut afleverde.

Zondag

Evenement: Culturele Zondag Utrecht 50-75

Na de oorlog veranderde het land in rap tempo. Utrecht groeide in de jaren tussen 1950 en 1975 uit tot een stad van formaat, compleet met bloeiend cultureel leven. Deze Culturele Zondag staat helemaal in teken van deze bijzondere tijden. In de Winkel van Sinkel is er een talkshow met Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken over de jeugdcultuur, verzet en glamour van toen. Bij In de Ruimte komt er een ode aan de beroemde jazzclub Persepolis, die eind jaren vijftig Utrecht op de kaart zette als jazzstad.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Sjoerd

    Ook deze zaterdag is de middeleeuwse Jacobikerk weer open voor bezichtiging. Kom binnen dwalen of vraag een rondleiding van 1 van de aanwezige gidsen. Allemaal gratis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).