De beste uittips voor het weekend in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Do (en later) Theater: Styx

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Di t/m do
Bands: EXF

Martin Garrix, Rondé, The Brahms: de Utrechtse Herman Brood Academie heeft al heel wat moois voortgebracht. Net als voorgaande jaren laten afstuderende muzikanten tijdens hun eindexamenfestival zien wat ze in huis hebben. Drie avonden kun je de bands van de toekomst op het podium van de Helling zien spelen. Onder meer 45ACIDBABIES (elektropunk), Radio Eliza (indietronica) en Duke John (stoner-rock) laten hun kunsten horen.

Do (en later)
Theater:
Styx

Aan de oever van de rivier Styx wacht de veerman Charon op de doden. Met zijn boot brengt hij hen naar de onderwereld. Een dodelijk saaie taak, vindt hij het. Dan verschijnt Antigone, dochter van Oedipus. Holland Opera speelt samen met jongNBE en DOX de muzikale voorstelling Styx. Een verhaal over macht en onmacht, over principes en relativeren ontvouwt zich tegen het spectaculaire openluchtdecor van Fort Rijnauwen.

Donderdag

Literatuur: Literaire Levenslessen

Utrecht is een nieuw literatuurfeestje rijker! Bij Literaire Levenslessen in de Kargadoor luidt de vraag of kunst een therapeutische werking heeft. Kan het lezen van romans je leven makkelijker of leuker maken? Sprekers gaan vanuit verschillende hoeken op zoek naar een antwoord. Zo vertellen redacteur Jelte Nieuwenhuis en debutant Sytske van Koeveringe over het boek dat hun leven veranderde. UU-literatuurwetenschapper Laurens Ham bekijkt het vanuit de wetenschap. Bij de Culturele Apotheek kun je op boekenconsult, waarin je een boek op recept krijgt dat je zeker van je liefdesverdriet, wrok of andere kwalen afhelpt.

Foto Robert Oosterbroek

Vr t/m zo

Feest: Midzomergracht Festival

Homo, hetero, bi, of transseksueel: het Midzomergracht Festival viert al 21 jaar diversiteit. Samen met de inwoners van de Domstad. Tien dagen lang laat het festival mensen laagdrempelig kennismaken met de LGBT-gemeenschap en al haar facetten. Vrijdag 16 juni slaan de organisaties enSuite, Rubber en PANN de handen ineen voor het spectaculaire openingsfeest Gracht & Nacht op het Stadshuisplein. Ook zeker niet missen: de allereerste Utrechtse Canal Pride ooit. Zaterdagmiddag 17 juni vaart de vrolijke optocht door de Oudegracht.

Foto Robert Oosterbroek

Vr en za

Bezoeken: Dag van de Architectuur

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de voormalige gevangenis Wolvenplein, of een rondleiding willen krijgen door de nieuwe wijk Zijdebalen of het stationsgebied? Tijdens de Dag van de Architectuur kan het. Iconische gebouwen door het hele land openen hun deuren voor het publiek. Het Utrechtse programma begint op vrijdagavond en loopt door op zaterdag. Dit jaar is er speciale aandacht voor de duurzame en sociale ontwikkelingen in de stad. Een gezonde Domstad maken we tenslotte samen.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Jan-Willem van Noord

    En vergeet het ijshockey-toernooi in de ijshal van de Vechtse Banen niet! Een goed weekend iedereen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).