De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De beste uittips voor het weekend in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De beste uittips voor het weekend in Utrecht

De beste uittips voor het weekend in Utrecht
Zaterdag Kunst: Watdajel Festival

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

 

Wo t/m vr

Kunst: Untitled, 2017

Voor een hip feestje moet je woensdag, donderdag en vrijdag in Kytopia zijn. Daar vindt namelijk Untitled, 2017 plaats. Dit is een theaterfeest dat het midden houdt tussen een concert, theatervoorstelling, video art, beeldende kunst en een talkshow. Het is gebaseerd op de happenings in de anarchistische kunstenaarsscene van de jaren tachtig in New York.

Zaterdag

Kunst: Watdajel Festival

Ontdekken wat voor moois er gebeurt als verschillende kunstdisciplines bijeen gebracht worden, doe je bij de nieuwe editie van Watdajel Festival. In het karakteristieke NUtrecht laten talentvolle kunstenaars en artiesten uit Utrecht en omgeving zien wat ze maken. Er is ruimte voor muziek, fotografie, beeldende kunst, installaties, dans, acrobatiek, poëzie en nog veel meer kunstvormen.

Za en zo (en op 13 mei)

Koor: The American Dream

Close harmony koor Zwingin presenteert haar nieuwe show The American Dream: een muzikale reis langs de grote diversiteit aan muziekstijlen die Amerika rijk is. De show gaat over Sam, die haar eerste college Amerikaanse muziekgeschiedenis volgt en daarbij wegdroomt. In deze wervelende show zingen dertig koorleden genres van motown tot tango, van bepop tot samba en van salsa tot surf.

Foto: Annemarie Sint Jago

Za en zo

Culturele Zondag: Uitgesproken Utrecht

We praten allemaal met elkaar, maar horen we eigenlijk vooral gelijkgestemden of staan we ook open voor andere meningen? De verkiezingen komen eraan en voor deze Culturele Zondag maken culturele instellingen in de hele stad ruimte voor een diversiteit aan stemmen. Er wordt zaterdagavond al afgetrapt en op het programma staan poëzie, dialogen, stand-up comedy, debatten en rapbattles. In de bibliotheek is een live stemwijzer, in het stadhuis ga je in debat en in EKKO staan onder meer poetryslamfinalisten op het podium.

Zaterdag

Film: LHC Open Doek

Zaterdag is er bij het Louis Hartlooper Complex de eerste editie van LHC Open Doek. Daarvoor wordt een zaal de hele dag ter beschikking gesteld aan aanstormend filmtalent. In vijf blokken worden de films van deze jonge makers vertoond. Kaarten kunnen gratis worden afgehaald bij de kassa en tussen de films door zijn er Q&A’s met de makers.

Zondag

Concert: Sallie Ford + EUT

De Amerikaanse Sallie Ford maakt vintage rock & roll en soul en heeft net haar vierde album, Soul Sick, uitgebracht. Haar muziek heeft invloeden van 50’s rockabilly, blues en soul met een gezonde punk-spirit voor het evenwicht. Zondag staat ze op het podium in EKKO. Support komt van de Amsterdamse postpop-band EUT.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Sander van Zijl

    Dit weekend kun je ook weer naar het Nederlands Theatersport Toernooi. Een improvisatie theater festival met groepen uit Nederland en Belgie. Er zijn ook bekenden te zien uit de lama’s, de alpaca’s en diverse reclames. Zaterdag en Zondag zijn de voorronden, en daarna volgen op zondag de finale ronden.

    Plezier gegarandeerd.

    kijk op http://www.theatersporttoernooi voor meer info

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).