De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! 

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! 

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Programmeer robot Dash (8+)
Ga naar het Laboratorium om te experimenteren met eenvoudige Robotica. Dash is een slim robotje dat je zelf kunt programmeren. Dash hoort geluiden, reageert op licht, merkt objecten op en doet precies wat jij wilt. Wat zou je Dash voor je willen laten doen? Programmeer je robot met Scratch en zet Dash voor je aan het werk!

Wanneer: vrijdag 22 november
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Utrecht
Meer info: 
website Bibliotheek Utrecht

Kids Weekend: Frozen 2
Ga naar het Kids Weekend om naar het tweede deel van Frozen te kijken! Niet alleen zie je de animatiefilm Frozen 2, maar er is in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Alles in Frozen-stijl natuurlijk!

Wanneer: 23 en 24 november
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht

Meer info: website Kinepolis

Winterwinkelen
Shop dit jaar je cadeau’s voor de feestdagen bij Utrechtse makers in plaats van de grote ketens in de stad. Op zondag 24 november openen de creatieve broedplaatsen Vechtclub XL, Kanaal30 en De Createur en De Alchemist in de wijk Merwede hun deuren (en tuin!). Loop binnen in de ateliers van de ontwerpers, neem een kijkje achter de schermen en ontdek het werk van de makers.

Wanneer: zondag 24 november
Waar: Makers van Merwede, Utrecht
Meer info: 
Facebookevent Winterwinkelen

Ayşe en de verliefde wolk (6+)
Ayşe is trots op haar prachtige tuin. Ze houdt van de geur van bloemen en is gelukkig. Totdat een hebberig mannetje verschijnt. Hij wil alle bloemen hebben. Samen met haar vrienden komt Ayşe in opstand: de haas, de duif, alle dieren en het verliefde wolkje staan zij aan zij met haar. Het mannetje probeert op alle mogelijke manieren zijn zin door te drijven, maar niks werkt. Liefde is sterker dan hebberigheid.

Wanneer: zondag 24 november
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: 
website TivoliVredenburg

Kinderactiviteit: Vogelhapjes maken
Ga gezellig lekkere hapjes maken zodat de vogels de winter zonder honger door kunnen komen. Maak een pindakrans, strooivoerbakje of ga aan de slag met een theekopje en een vetblokje! Doe mee tussen 10.00 en 13.30 uur. Kosten zijn € 5,-.

Wanneer: zaterdag 23 november
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).