De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Voel de magie van Kerstmis in Museum Speelklok!
In de tijd rond kerst vanaf 10 december, hoor je in Museum Speelklok non-stop kerstmuziek vanuit alle hoeken van het museum! De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken of rollen en de zelfspelende muzikale kerstboom is ook dit jaar weer aanwezig.

Wanneer: dinsdag t/m zondag (dagelijks geopend in de kerstvakantie)
Waar : Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Kids X-Mas Festival
Op 14 en 15 december pakken ze bij kerstboomkwekerij van Zijl extra uit met leuke activiteiten en animatie! Pimp je kerstboompje, sleeën op de sleebaanhelling, poffertjes eten of heerlijk snuffelen tussen alle leuke pimp je kerstproducten! Entree is gratis, maar voor sommige workshops wordt een bijdrage gevraagd.

Wanneer: 14 en 15 december
Waar: Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik
Meer info: 
website kerstbomen te koop

Ouderkindworkshop: Samen programmeren
Ga samen aan de slag om de Micro:bit te ontdekken en te programmeren. De Micro:bit is een door de BBC ontwikkeld micro-computertje dat van alles kan: je moet het er alleen eerst zelf instoppen, programmeren dus. En dat kun je samen komen doen in deze workshop. Maak je eigen multimediaspeler en bepaal samen wat en in welke volgorde er afgespeeld wordt! Reserveer samen met je (groot)ouders (of een andere volwassene) een plekje bij deze toffe workshop.

Wanneer: zondag 15 december
Waar: Centrale Bibliotheek, Laboratorium, Utrecht
Meer info: 
website Bibliotheek Utrecht

Veel leuk theater voor jonge kinderen!
Dit weekend zijn er 3 leuke voorstelling te zien voor peuters en kleuters. Wat dacht je van Dikkie Dik en ik (2+) in de Stadsschouwburg in Utrecht. Of ga naar Roodkapje (3+) van Het Kleine Theater in Theater de KOM in Nieuwegein. En wie kent ‘m niet van Sesamstraat? Geniet van de Lejo Kerstshow (3+) in Theater aan de Slinger in Houten!

Waar: Stadsschouwburg, Utrecht, Theater DE KOM, Nieuwegein en Theater aan de Slinger, Houten
Wanneer: zondag 15 december

Bibberbeestjes maken & CoderDojo (7+)
Maak zaterdag je eigen grappige bibberbeestje. Ga naar de workshop en ontdek alle mogelijkheden!
En ben jij tussen de 7 en 17 jaar? En wil je leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games of robots te bouwen? Doe dan deze zondag gratis mee aan de CoderDojo.

Wanneer: 13 en 14 december
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Utrecht
Meer info: 
website bibliotheek Utrecht

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).