De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kids Weekend Annie M.G. Schmidt
Wist je dat de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt, 20 mei, in 1997 is uitgeroepen tot Annie M.G. Schmidt-dag? Kinepolis eert de literaire heldin tijdens het Annie M.G. Schmidt Kids Weekend. Op deze twee dagen kun je genieten van een aantal verfilmingen van haar boeken die met recht klassiekers genoemd kunnen worden. Echt een weekend voor de hele familie! Voor ouders een feest der herkenning en een tikkeltje jeugdsentiment, voor kinderen is het een weekend om de prachtige verhalen te leren kennen.

Wanneer: 19 en 20 mei
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Zonnige Zondag
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Kermis de Klop
Tijdens het pinksterweekend organiseert Fort aan de Klop in Utrecht voor de tweede keer familiefestival ‘Kermis de Klop’: een feest met theater, muziek en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance, met festivalfood en live muziek. Kermis de Klop wordt, net als vorig jaar, georganiseerd in samenwerking met Make-A-Wish. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. Tip: ga op de fiets!

Wanneer: 20 en 21 mei
Waar: Fort aan de Klop, Utrecht
Meer info: website Kermis de Klop 

Bokke-Hokke-Bouwwedstrijd
Ben je gek op dingen bouwen en buiten zijn? Schrijf je dan in voor de bokke-hokke-bouwwedstrijd. De geitenbokjes van de Bokkenbunker willen graag spelen, klimmen en schuilen voor de regen. Daarom bouwen we bokkenhokken-met-benefits! Je mag de hele dag bouwen, maar om 15.30 is de tijd om en laten ze de bokjes los. Zij zijn tevens de jury. Het bokkenhok dat het populairst is bij de bokken, wint een mooi prijzenpakket van bokjesvlees, bokbier en leuke kadootjes voor de kinderen! Ben je niet zo’n bouwer? Dan mag je ook gewoon spelen, de wandelbokken aaien en met de kleinste lammetjes knuffelen.

Wanneer: maandag 21 mei
Waar: De Bokkenbunker, Fort Honswijk, Schalkwijk
Meer info: Facebookevent de Bokkenbunker

Familiewandeling bij Fort bij Rijnauwen (6+)
Ga met je gezin naar het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. Samen met de gids maak je een wandeling over, onder en door het fort. Onderweg vertelt hij je verhalen: over de 540 gestationeerde soldaten hier werkten en leefden en waarom in oorlogstijd water onze bondgenoot was. Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen, met als resultaat een eldorado aan planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).