De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in  Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Muziekvoorstelling Kras (2+)
Tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival kan je ook naar de familievoorstelling Kras. In Kras ontmoeten drie mannen elkaar, elke dag opnieuw en elke keer op dezelfde plek. Ze kijken naar de lucht, naar het vliegen van de vogels. Soms komen ze even samen, maar nooit voor lang. Soms praten ze met elkaar, maar nooit met woorden. Drie verschillende mannen, die hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat hen verbindt dan ze zelf doorhebben. Zonder dat ze het van elkaar weten, dromen ze alle drie van hetzelfde.

Wanneer: 30 juni & 1 juli
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Modderdag op Gagelsteede en Steede Hoge Woerd
Tijdens Modderdag kan je op Gagelsteede spelen met modder of breng een heerlijk reinigend moddermasker aan! Er is een speciale uitgave van de Modderkrant en een doe het zelf pakketje modder maken!
Op Steede Hoge Woerd ga je de tuin in en schep je aarde in je emmer. Met water maak jij hier je eigen modder van. Is het naar je zin, dan ga je met je blote voeten in de modder staan en loop je over het modderschilderij heen. De modder die je over hebt geef je aan de varkens, zodat zij een lekker modderbad hebben.

Wanneer: vrijdag 29 juni
Waar: Gagelsteede, Utrecht en Steede Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Glutenvrij evenement & Boerenmarkt
Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. Ook kan je genieten van dagvers gebak, biologische broodjes en meer in het koffielokaal of op het Boerderijterras. Alles wordt vers bereid met de biologische en streek producten uit de moestuin en uit de winkel. In de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein vind je een moderne Boerderijwinkel. Je kunt hier terecht voor al je benodigde boodschappen en ook voor vragen over een dieet of gezonde leefstijl.

Wanneer: zondag 1 juli
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Familieconcert: De Boom met het Oor (6+)
Het Signum Saxophone Quartet laat de bekende melodieën als nieuw klinken in een door henzelf gearrangeerde versie. De Boom met het Oor is een spannend verhaal over een jongen die een groot geheim wil delen. Maar hoe vind je een luisterend oor? Verteller Maartje Stokkers onthult de verschillende muzikale verhalen die in het oor van de boom gefluisterd worden. Net als de compositie van Moesorgski soms droevig, maar even vaak opwindend. De ‘schilderijen’ worden live op groot scherm in beeld gebracht door zandkunstenaar Rosa van der Vijver.

Wanneer: zondag 1 juli
Waar: Internationaal Kamermuziek Festival, TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Kindervoorstelling Mauw (2+)
Mauw komt terecht in een wereld vol puzzel stukjes die rondzweven. Het enige wat Mauw weet is zijn naam “Mauw”. Wanneer zijn naam de ruimte ingaat dansen de puzzel stukjes op de geluidsgolven mee, die een oneindige echo hebben. Op zoek naar een weerklank blijft mauw zweven in de hoop ooit zijn juiste puzzel stukjes te vinden die mauw compleet maken. MAUW is een korte poppen- en objecten voorstelling van Smoespot Theater en is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Wanneer: zondag 1 juli
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht
Meer info: website Metaal Kathedraal

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).