De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kinderworkshop De Muziekfabriek
De middag is tijdens het Hortus Festival vanaf 13.00 uur voor de kinderen. In de workshop van de Muziekfabriek, ‘componeren doe je zo!’ gaan de kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan! Met medewerking van Rianne Wilbers (sopraan) en Matthijs van Wijhe (piano).

Wanneer: vrijdag 3 augustus
Waar: Oude Hortus, Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Hortus Festival

Jan de Bouwknecht (5+)
Het dagboek van Jan de Bouwknecht is gevonden! Jan werkte in de Middeleeuwen mee aan het bouwen van de Domtoren en heeft al zijn avonturen opgeschreven. En nu ga je mee op onderzoek uit met onze gids want hoe bouw je eigenlijk zo’n enorme, hoge toren? En dat zonder hijskraan, elektrische machines of andere moderne spullen? Ze hebben klokken ook boven weten te krijgen en de zwaarste klok weegt ruim 8000 kilo! Tijdens de rondleiding leer je alles over de bouw van de Domtoren en natuurlijk word je klim beloond met het mooiste uitzicht over Utrecht.

Wanneer: 4 en 5 augustus
Domtoren, Domplein, Utrecht
Meer info: website Domtoren

Spieken bij de Beiaard (7+)
Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, bespeelt wekelijks het 353 jaar oude carillon. Tijdens deze rondleiding leer je niet alleen alles over de luidklokken en het carillon van de toren, maar krijg je ook de kans haar een bezoek te brengen terwijl zij het carillon aan het bespelen is. Ter afsluiting kan je genieten van het geweldige uitzicht over de stad. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen.

Wanneer: zaterdag 4 augustus
Waar: Domtoren, Domplein, Utrecht
Meer info: website Domtoren

Beleef het Boerenerf & Glutenvrije markt
Op het erf vind je diverse marktkramen gevuld met biologische, glutenvrije en streek producten. Ook kan je genieten van dagvers gebak, biologische broodjes en meer in het koffielokaal of op het Boerderijterras. Alles wordt vers bereid met de biologische en streek producten uit de moestuin en uit de winkel. In de voormalige koeienstal van Hoeve Ravenstein vind je een moderne Boerderijwinkel. Je kunt hier terecht voor al je benodigde boodschappen en ook voor vragen over een dieet of gezonde leefstijl.

Wanneer: zondag 5 augustus
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Janneman Robinson & Poeh
De inmiddels volwassen Janneman Robinson is niet gelukkig, hij moet veel werken en wordt niet goed betaald waardoor zijn toekomst onzeker is. Hij heeft een gezin, maar door zijn werk heeft hij maar weinig tijd voor zijn vrouw en dochter. Janneman is bijna vergeten dat hij zijn jeugd heeft doorgebracht met de eenvoudige, honing-liefhebbende beer Winnie de Poeh en zijn vriendjes. Op een dag wordt hij herenigd met Winnie de Poeh, die hem eraan herinnert dat nietsdoen soms gewoon goed is!

Wanneer: diverse data in de zomervakantie
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).