De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Fonteyn Festival
Je kunt van 10 t/m 12 mei genieten op het Janskerkhof dat is omgetoverd tot één groot wijnparadijs. Met livemuziek van swingende bandjes, singer-songwriters & eigenzinnige Dj’s. Daarnaast kun je genieten van passende gerechtjes, kan je je inschrijven voor verschillende proeverijen, is er een uitgebreid cultureel programma en is er op zondagmiddag een leuk programma voor de kleintjes.

Wanneer: 9 t/m 12 mei
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Meer info: 
website Fonteyn Festival

Familiemusical WEB (8+)
WEB gaat over de invloed van het dagelijks gebruik van internet en computers op kinderen. Wat gebeurt er met het kinderbrein wanneer deze de hele dag online is?
Ikke is 9 jaar en woont samen met Mam en Grote zus. Er is iets aan de hand met Grote zus. Ze is druk met vloggen, liken en selfies, maar ze slaapt slecht, wil niet meer naar school, ze is haast onhandelbaar en hulpeloos zonder haar telefoon. Mam is ten einde raad, ze kan geen contact meer met haar krijgen en geen dokter kan een diagnose stellen. Tot broertje Ikke een nachtelijk bezoek van de befaamde Dr. Bodiszar Breinstein krijgt, dé excentrieke dokter van het brein. Het bezoek leidt tot een spannend en bizar avontuur in het hoofd van Grote zus, waar alles overmeesterd is door schurk Net. Kunnen Ikke en Bodiszar samen tot een oplossing komen en Grote zus redden?

Wanneer: 11 en 12 mei
Waar: Theater ZIMIHC Wittevrouwen, Utrecht
Meer info: 
website Vollezaal Producties

Moes (2+)
Moes is een poëtische peuter- en kleutervoorstelling boordevol fantasie en met een verhaal dat gaat van appels tot moes. Op de vloer staan een appelboom en drie kastjes, waarin allerlei keukengerei en gekke machines opgeborgen liggen. Als de kastjes opengaan, komen de spulletjes tot leven. De grote bewegingen en verrassende geluiden spreken de peuters aan, de iets oudere kinderen worden meegevoerd door het verhaal.

Wanneer: zondag 12 mei
Waar: Theater de KOM, Nieuwegein
Meer info: 
website de KOM

KWF Mini Marathon
De KWF Mini Marathon is bedoeld om de jeugd (4 t/m 12 jaar) kennis te laten maken met de loopsport. Langs het parcours van 1,5 km staan er vele enthousiaste toeschouwers die de kinderen aanmoedigen, om iedereen naar de eindstreep te juichen!

Wanneer: zondag 12 mei
Waar: Utrecht Science Park, Utrecht
Meer info: 
website Utrecht Marathon

Down Under Kids Run (8+)
Zondag organiseert Down Under weer een toffe Kids Run speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Hier kun je over een aangepast parcours van 3 km heerlijk door de modder kruipen, heuvels beklimmen, genieten van de superglijbaan en samen nog vele andere hindernissen bedwingen. Let op: kinderen kunnen alleen meedoen onder begeleiding. Ga jij op 12 mei gezellig baggeren bij Down Under?

Wanneer: zondag 12 mei
Waar: Down Under, Nieuwegein
Meer info: 
website Down Under Run

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).