De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

De Nachtwaker (6+) van Het Filiaal Theatermakers
Elke dag fietst de nachtwaker stipt om 17.00 u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen. Een wonderlijke voorstelling over de avonturen van een nieuwsgierige nachtwaker.

Wanneer: vrijdag 23 maart
Waar: Theater aan de Slinger, Houten
Meer info: website theater aan de Slinger

Kinderkledingmarkt
Op zoek naar leuke en betaalbare kleding? Ga dan naar de gezellige kinderkledingmarkt op het erf bij Landwinkel de Hooierij in de Bilt. Er is vooral veel kinderkleding van maat 50 t/m 176 te koop maar je vind er ook schoenen, kinderartikelen en speelgoed. En de boerderijwinkel met streekgebonden producten is de hele dag open, dus dat is nog een goede reden om een kijkje te gaan nemen.

Wanneer: zaterdag 24 maart
Waar: Landwinkel de Hooierij, De Bilt
Meer info: Facebook evenement

Kids Weekend: Pieter Konijn
Ga naar het Kids Weekend om Pieter Konijn te bekijken! Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn.
Niet alleen zie je de animatiefilm Pieter Konijn, er is in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Alles in Pieter Konijn-stijl natuurlijk! Ook krijgt elk kind een kleine verrassing (op=op).

Wanneer: 24 en 25 maart
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Feest!!! (2+) met Dirk Scheele en band
Na de eerdere succesvolle tournees komt Dirk terug met een rock en roll band: met een drummer, een basgitarist, een toetsenist en een hartveroverende zangeres. Dirk’s leukste en bekendste liedjes komen allemaal voorbij! Maar er gebeuren ook ongewone dingen: muziek maken met kartonnen kokertjes, emmers, sleutelbossen, ballonnen en mondharmonica’s. Niks is Dirk te gek en je mag natuurlijk volop meedoen!

Wanneer: zondag 25 maart
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Lentewandeling op Fort bij Rijnauwen (8+)
Ontdek het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. De gids neemt je mee over, onder en door het fort. Onderweg vertelt hij verhalen, waardoor het fort als ware weer tot leven komt. Ook buiten het fort waan je je in een paradijs, vooral nu de lente zijn intrede doet! Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen, met als resultaat een eldorado aan planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 25 maart
Waar: Fort Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).