Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in de stad

Dit is er dit weekend te doen in de stad
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Woensdag

Voorstellingen: Stukafest

Tussen de studieboeken, vanaf bierkratjes en onder hoogslapers zie je bandjes spelen, dichters voordragen, toneelstukken en cabaret opgevoerd worden. Tijdens Stukafest gooien tientallen studentenkamers in de stad hun deuren open. Je stelt je eigen route samen langs je favoriete kunstdisciplines en eindigt de avond bij het StukaFeest in De Helling.

Facebook
Vr (en later)

Tentoonstelling: Maria

Ze is de meest afgebeelde vrouw ter wereld. Maria kennen we als de moeder van Jezus. Je vindt haar op schilderijen, manuscripten, sculpturen en tatoeages. De tentoonstelling Maria brengt Maria’s van over de hele wereld bij elkaar, neemt je mee door tweeduizend jaar geschiedenis en vertelt het levensverhaal van deze iconische vrouw.

Facebook

Vrijdag

Dansen: Red Cup Party: In the Name of Love

Het is bijna Valentijnsdag en hoe kom je beter in de stemming voor de meest romantische dag van het jaar dan dansend met je liefste bij deze speciale editie van Red Cup Party? Vier feestjes zoals ze dat in Amerika doen. Met rode bekers, beerpong en de beste hits verandert TivoliVredenburg in een groot Amerikaans studentenhuis.

Facebook

Photo: Allard Willemse

Vr, za en zo

Concert: Selectieronden Internationaal Franz Liszt Pianoconcours

Ontdek de nieuwe pianotalenten. Het jaarlijkse Internationaal Franz Liszt Pianoconcours vindt elke drie jaar plaats in Utrecht en staat internationaal bekend als een van de meest prestigieuze pianocompetities. De komende editie vindt plaats in oktober van dit jaar. In februari zijn de selectieronden in New York, Moskou, Tokio en in Utrecht zelf. En die kun je bijwonen. In Hertz zie je toppianisten de sterren van de hemel spelen.

Facebook

Zaterdag

Instore: The Kik

Nederlands bekendste bietband The Kik heeft weer een boel fijne nieuwe liedjes gemaakt. Ze brachten half januari hun nieuwe album Stad & Land uit en zijn nu op tour. Deze zaterdag zie je hen in intieme setting spelen in Plato.

Facebook

Zaterdag (en later)

Tentoonstelling: Harry Potter Expo

Haal je Griffoendor-sjaal en toverstaf maar vast uit de kast, want de internationale Harry Potter Exhibition komt naar Utrecht. Sinds de wereldpremière in Chicago trok de tentoonstelling al miljoenen bezoekers in steden als New York, Sydney, Singapore en Parijs. Je wandelt er door de originele decorstukken van de films, zoals het Verboden Bos en het klaslokaal van Toverdranken. Er zijn duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens. Als je geluk hebt, mag je de Sorteerhoed zelf uitproberen.

Facebook Zondag

Relaxen: LE:EN PLAY

Restaurant LE:EN heeft een nieuw concept. Ze gaan een zondag per maand LE:EN PLAY organiseren, voor het ultieme zondagmiddaggevoel. Er worden muziek, theater, film en andere kunstvormen geprogrammeerd. Aankomende zondag is de eerste editie, met dj Splinter en de Utrechtse gypsy-jazzband Pierre et les Optimistes.

Facebook

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).